2017. október 11., szerda

PETÍCIÓT INDÍT VEISZER ALINDA ÉS GUNDEL TAKÁCS GÁBOR

INDEX.HU
Szerző: HH
2017.10.06.


Beer Miklós, Veiszer Alinda, Hajós András, Gundel Takács Gábor és Gégény István az elmúlt napok eseményeire reagálva petíciót fogalmazott meg az emberséges társadalom védelmének céljából. Azt szeretnék elérni, hogy a társadalom bármelyik tagja kifejezhesse, hogy nem szeretne félelemben élni, és hajlandó elkötelezni magát, hogy ezért tenni is kész saját környezetében.

A petíció 5 személy aláírásával jelent meg, de mindenki csatlakozhat hozzá, aki egyetért annak üzenetével. Pár óra alatt 100-nál többen jelezték, hogy igent mondanak az emberséges társadalom építésére - írják a kezdeményezők.

"Mi, ennek a petíciónak az aláírói olyan országban akarunk élni, ahol a nézeteltéréseket a párbeszéd, a jog és a felebaráti szeretet szellemében igyekszünk megoldani. Az elmúlt napokban drámai képet kaphattunk arról, hogy az idegenellenesség, a félreértések és indulatok elhatalmasodása hová vezet: olyan társadalommá lettünk, amelyben az előbbi értékeket bármikor felválthatja az ismeretlentől való félelemből fakadó agresszió, ahol a vitás helyzeteket bicskával, téglával oldják meg az egyébként békés állampolgárok" - kezdődik a petíció, aminek teljes szövege itt olvasható...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.