2017. november 25., szombat

A KATOLICIZMUSRA TÉRT ÁT A HIT GYÜLEKEZETE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.11.25.


Összenőtt, ami összetartozik, a Hit Gyülekezete hivatalos online oldala adott hírt arról, hogy Semjén Zsolt, a politikai katolicizmus magyarországi szóvivője oktatta a Bibliától és liberális demokratikus önmagától eltávolodott Hit Gyülekezete teológiai hallgatóit. Nem olyan régen, Semjénről még azt tanították, hogy az Opus Dei ügynöke, ami nem kizárt. Semjén “lelkigyakorlatokra” legalábbis odajárt.

Semjén látogatására nem egy nyitott, sokszínű intézményben került sor, a gondolatok és a különféle meggyőződések megismerésének jegyében, hanem annak bizonyítékaként, hogy a Hit Gyülekezete felfogása nemzetről és kereszténységről megegyezik a katolicizmus és a politikai katolicizmus álláspontjával. A Hit Gyülekezete az Orbán-rezsim ideológiáját vallja.

Mindez bizonyítéka annak, hogy a Hit Gyülekezete elhagyta az Isten országának jézusi értelmezését, amely szerint Jézus Krisztus Egyháza és Isten országa szellemi birodalom, szemmel nem látható, nem az evilági hatalommal összefonódva akarja a földi világot felszínesen megváltoztatni, hanem az egyének életében akar gyökeresen új változást, újjászületést hozni: által menni a halálból az életbe, a sötétségből a világosságba.

Az a kereszténység, amelyről Semjén oktatta Németh Sándor híveit, nem kereszténység. Nem világosság, hanem maga a sötétség, nem élet, hanem halál. Evilág része, amely az ateista humanistáknál is rosszabb, mert újjászületés nélkül akar embereket megváltoztatni és erkölcsre kényszeríteni, ami mindig politikai elnyomással és jogfosztással jár, s csupán képmutatókat nevel. Ezekből lesznek a legbűnösebb emberek, akiktől a kegyelmet elveszik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.