2017. november 1., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁN ÉS A SÁTÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.10.31.


Szegény Jakab apostol eléggé elmaradott tanokat hirdet a Bibliában. Jakab szerint “Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.”

Kedves Jakab, nagyra értékeljük az eddigi tevékenységet, de efölött eljárt az idő. Vannak nálad nagyobb keresztények, hogy ne menjünk messzire, itt van Magyarország keresztény miniszterelnöke, aki egy kicsit megreformálta már ezeket az ósdi bibliai tanításokat.

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor épp a reformáció 500. évfordulóján hirdette meg az új reformáció alapdogmáit. Például ezt: “Mi olyan jövőt akarunk, amiben a munka minden formája Isten nagyobb dicsőségét szolgálja, az utcasepréstől, a kormányzásig. Igazi istentisztelet és emberszolgálat.”

Nem mondhatta, hogy igaz istentisztelet a nyomorultak, árvák, özvegyek meglátogatása, mert a nyomorultaktól elvették a kedvezményeiket, még egy padra se ülhet le a nyomorult, ha lakása sincs, enni egy évben egyszer kap a Hiltonban az árva, ha Balog páter meghívja. Az özvegyek rég meghaltak a működésképtelen kórházban, mert kellett a pénz valamelyik falu stadionjára.

Meglátogatni valamelyik futballcsapatot, benézni az öltözőbe, az már igen, az istentisztelet a javából. Vagy meglátogatni az özvegy disznóját, Röfit, az is valami. A menekültek között is túl sok az özvegy és az árva, de azok meg muszlimok, azt pedig tudjuk, személyválogató az Isten, gyűlöli az embert, ha nem kulturális nemzeti keresztény. Jézus az igazakért halt meg, nem a bűnösökért.

A reformáció 500. évfordulóján helye van az olyan beszédnek, amely alapjaiban írja át az egész Bibliát. Mikor, ha nem most? Azt is mondta Orbán, hogy “valljuk, és vállaljuk, hogy Magyarországnak a keresztényellenes, internacionalista kormányzás után egy keresztény értékeket követni igyekvő kormányzásra van szükség”.

Eddig a kereszténység internacionalista volt, a megtérő ember Isten országa polgára lett, a nemzeti identitása másodlagossá vált. A kereszténység a nemzetek fölött áll, a nemzetből hívja ki Isten az embereket, hogy az Isten országának, Jézus Krisztus szellemi egyházának legyenek tagjai, amelyben feloldódnak a nemzeti határok és nemzeti különbségek. Ha van a kereszténységnek bármi üzenete a “nemzetről”, akkor az a nemzeti jelleg elvesztése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.