2017. november 7., kedd

FÖLDI LÁSZLÓ NYILVÁNOSAN, A FIDESZ PÁRTLAPJÁBAN MONDOTT FEL TARLÓSNAK, HOGY MIGRÁNCSOZHASSON

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.11.06.


„Európa háborúban áll!” „A világ gazdaságát egy szűk réteg irányítja a kezében lévő bankok, részvények és cégbirodalmak által.’” Földi László, a volt hírszerző felolvasta a Fidesz-propagandát a pártlapban, Tarlós tiltása ellenére. Erre a főpolgármester kirúgta.

Földi László szereti ijesztegetni az amúgy is migráncsokra kihegyezett magyarokat, nem is tudja abbahagyni. Valószínű azonban, hogy úgy érzi: Tarlós alatt nem nagyon visz tovább a pálya. Vagy a politikai karrierje nem eléggé biztosított egy főpolgármester alatt, aki „független” és nem is biztos, hogy folytatja. Bár Földinek igazából nem is kell csinálnia semmit a városházán, sőt, busásan is kifizetik, de úgy látszik, a fideszes félelempropagandát a tévében tolni sokkal jobb, mint dolgozni valamit.

Földi a Belügyminisztérium III/I-es csoportfőnökségének volt hírszerző tisztje, majd az Információs Hivatal műveleti igazgatója. A rendszerváltás előtt az MSZMP tagja, majd alapszervezeti titkár volt, utána pedig elég gyorsan műveleti igazgatónak nevezték ki, azaz ő volt a hírszerzés tényleges operatív tevékenységének közvetlen irányítója.

A Nyírfa-ügy miatt a baloldali kormány eltávolította Kocsis Kálmánt, a főnökét az IH éléről és hamarosan, 1997 tavaszán Földi Lászlónak is távoznia kellett. Az MSZP értékelése szerint ugyanis az IH belföldön is folytatott hírszerző tevékenységet, állítása szerint az orosz maffia ellen, és ennek során adatokat gyűjtöttek az MSZP, mint akkori kormánypárt egy sor képviselőjéről. Földit és társait perbe fogták, de később jogerősen fel is mentették.

Nem csoda, hogy a hűséges elvtárs azóta is a Fideszhez húz, amit a párt meg is hálált: 1998 után, a Fidesz-kormány idején a Defend őrző-védő biztonsági vállalatot vezette és – bizonyára véletlenül- rengeteg állami megrendelést kaptak. Azóta „titkosszolgálati szakértőként” rendszeresen nyilatkozik és tolja a migráncsozós félelemkeltést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.