2017. november 7., kedd

MEETOO

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: NÉMETH PÉTER
2017.11.07.


Gyorsan tisztázok egy esetleges félreértést: engem senki nem zaklatott senki szexuálisan, sem nő - sajnos - sem férfi - örömömre -, mindazonáltal mélyen egyetértek azzal a világméretű mozgalommal, ami a Weinstein-ügy kapcsán kirobbant és ma is hullámzik, földrészeken át. Még akkor is egyetértek, ha a jelenség egyeseknek arra ad apropót, hogy felhívják magukra a figyelmet; miért lenne ez pont másként?

Amiről viszont most szólnék, annak semmi köze az erotikához, a szexuális zaklatásokhoz, de bizony van köze a hatalomhoz és a hatalommal való visszaéléshez. És: amellyel szemben egyelőre semmilyen védekező mechanizmus nem alakult ki, sőt egyre erőteljesebbé válik, egyre inkább maga alá akar gyűrni mindenkit és ugyan világjelenség, de egyre dominánsabbá válik Magyarországon.

A politikai zaklatásra gondolok, amellyel nap, mint nap szembesülünk és egyelőre tehetetlenek vagyunk vele szemben. Nem zárhatjuk el a postaládánkat, hogy oda ne dobáljanak bele nemzeti konzultációnak nevezett zaklatásokat, nem csukhatjuk be a szemünket, hogy ne lássuk azt az óriásplakát erdőt, amellyel megpróbálják elhomályosítani a látásunkat, sőt egyenesen vakká tenni, nem foghatjuk be a fülünket, hogy ne halljuk a bennünket hergelő szólamokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.