2017. november 1., szerda

ISTEN MEGNYILVÁNULT KEGYELME

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2017.11.01.


...A vak is láthatja, hogy új szakaszba lépett a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mostantól istent is hadba küldték. Voltak már erre utaló jelek, hiszen a papság már korábban is bőszen matatott Orbán hatalmának kiteljesítése érdekében, de most úgy látszik, bajban a haza, istent is bevetették, mint csodafegyvert.

Isten kegyelme tehát megnyilvánult. Sejthettük volna, ha nem lettünk volna ennyire gyarlók és hitetlenek. Mert mi másnak tulajdonítsuk, ha nem isteni csodatevésnek, hogy a Nemzet Veje, Tiborcz István, 29 évesen 369 millió forintos házikót vásárolt? Ezzel még szegény Szijjártó Pétert is megelőzte, akinek 36 éves koráig kellett várnia arra, hogy Dunakeszin 167 millió forintért egy helyes kis kulipintyót vásároljon magának. Kölcsönökből persze, meg szülői segédlettel. Utóbbiak szintén nem a zavarosban halászva keresték a pénzt, egy dolgos élet megfeszített munkájával hordták össze a ház árát.

És Orbán istenének a keze lehet abban is, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelőből az ország nyolcadik leggazdagabb emberévé küzdötte fel magát. Épp tegnap jelent meg a magyarországi Forbes legújabb összeállítása a leggazdagabb magyarokról, mely listán a Lölönek becézett felcsúti polgármester vagyonát immár 105 milliárd forintra taksálják.

Nagy utat járt be Orbán, az egykori istentagadó fiatal politikustól egészen mostanáig. A rendszerváltozás hajnalán ő és pártja a magyar parlamentben gúnyolta a kereszténydemokratákat – nem a mostaniakat, hanem az akkoriakat, akik legalább messziről igazinak látszottak.

Most meg, miniszterelnökként, isten kegyelmének megnyilvánulásáról papol nekünk. Kezdjünk ezzel a mondattal, amit tudunk, vagy amit akarunk. Nyeljük le, ha tudjuk, köpjük ki, ha undorodunk tőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.