2017. november 15., szerda

KAOTIKUS RENDŐRVALLOMÁSOK AHMED H. PERÉBEN

MÉRCE
Szerző: HEGEDŰS BARBARA
2017.11.14.


Október 30-án újrakezdődött Ahmed H. bírósági eljárása. A szír férfit terrorcselekménnyel vádolták meg, a 2015. szeptember 16-án a szerb-magyar határon lezajlott ún. tömegzavargásban való részvétele miatt. Első fokon 10 év fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék, de a másodfokú ítélet ezt hatályon kívül helyezte. Az új elsőfokú eljárás november 2-án folytatódott, januárban pedig újabb 3 tárgyalásra kerül sor.

A bíróság valószínűleg nincs túl könnyű helyzetben. Hiszen Ahmed H., akit kezdetektől fogva arra a szerepre szemeltek ki, hogy a rasszista gyűlöletpropagandát igazoló tényező legyen, ma már a Soros-szervezetek védelmét élvező „terroristaként” jelenik meg a kormány kommunikációjában. Ez egyelőre nem nyert bizonyítást; a november első hetében zajlott 2 tárgyalási napról szóló beszámolónk második része.

A nap kezdetén még abban reménykedtünk, hogy ma talán már vége is lesz, és ítéletet hirdet a bíróság… micsoda naivitás! Hiszen megszámlálhatatlan rendőrvallomás van még, amit – hét órán keresztül – meg kell hallgatnunk, a vissza-visszatérő elemekkel. Ezt csak az könnyíti meg, hogy Kóbor Jenő bírót érzékelhető tehetséggel áldotta meg az ég az értelmező, jól hangsúlyozott felolvasáshoz. A nap végére egészen rokonszenvessé vált, türelme, odafigyelése és nyugodtsága miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.