2017. november 26., vasárnap

ORBÁN FÖLDIG HAJOLT AZ AZERI DIKTÁTOR ELŐTT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.11.26.



Mint ismert, majdnem orra esett Orbán, olyan mélyen meghajolt Ilham Alijev azeri diktátor előtt, akivel Brüsszelben, a keleti partnerségi csúcstalálkozón futott össze, nyilván nem véletlenül. Ilyen meghajlást a török szultán előtt produkáltak olyanok, akik attől féltek, a szultán levágatja a fejüket.

Ezt érdemes megnézni többször is...

Mindezt Brüsszelben, az Európai Unió központjában, amelynek vezetőiről Orbán gyalázkodó stílusban beszél, a legkisebb tisztelet nélkül. Rágalmazza őket, “homo brusselicus”-ról beszél, mint korunk rákfenéjéről, eközben mélyen földig hajolva siet apró lábaival egy közismert posztkommunista diktátor elé, aki a választások elcsalásáról híres.

Az azeri diktátor volt az, aki azonnal elnöki kegyelemben részesítette és hősként ünnepelte a baltás gyilkost, aki egy örmény katonatársát mészárolta le álmában, miután Orbán kiadta őt Azerbajdzsánnak, hogy ott töltse le a büntetését.

Alijev volt az, aki végül szabadon engedte a baltás gyilkost, és előtte többször egyeztettek Orbánnal a kiadatásról, a döntést pedig minden külügyi és szakmai ellenvélemény dacára – bevallottan – Orbán személyesen hozta meg. Övé a felelősség.

Az erkölcsi káron túl hatalmas diplomáciai botrány lett belőle, miközben sokáig semmi nem látszott a mérleg másik serpenyőjében: Magyarországnak látszólag semmiféle haszna nem származott belőle. Semmilyen ellentételezést nem tudott Orbán felmutatni.

Egészen addig, amíg ki nem derült, hogy Azerbajdzsán európai politikusok vesztegetésére egy pénzalapot tart fenn, és 2012–13-ban több mint 7,6 millió dollárt utaltak egy Metastar Invest LLP nevű kamucégtől a Velasco International nevű offshore cég magyar számlájára. A Velascót 2015-ben megszüntették, a dollármilliókról nem tudni, hova tűntek.

Polt Péter, a Fidesz legfőbb ügyésze, aki kezdettől fogva a fideszes ügyek elsimítását végzi az ügyészségen, bejelentette, hogy nem nyomoznak az ügyben. A tranzakció azt követően jött létre, hogy Orbán személyes döntésére kiadták a baltás gyilkost. Ha létezik közvetett bizonyíték, és abból levonható hipotézis, akkor az nem lehet más, minthogy a pénzt Orbán kapta a baltás gyilkosért.

Ezek után láthatjuk, hogy Magyarország korrumpált miniszterelnöke majdnem a földig hajol az azeri diktátor előtt, aki úgy fogadja ezt, mint egy alattvalója hódolatát. Orbán talán már kiismeri magát a maffiaszerűen működő keleti diktatúrák világában, ahol ha megvesznek valakit, akkor azt megvették. Az az ember elveszítette a szabadságát örökre...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.