2017. november 26., vasárnap

IGEN, IGEN, IGEN! AZ ORSZÁGNAK ILYEN NAGYSZERŰ VEZETŐKRE VAN SZÜKSÉGE!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2017.11.26.


...Az én fejemben a profi futball profi helyeken nem úgy néz ki, hogy a válogatott kapitánya az aktuális miniszterelnök felszopásügyi biztosaként tetszeleg bármely random megszólalásában. Márpedig ez az interjú nem a futballról, nem a konkrét cselekvési tervekről és megvalósítható aspektusokról szól, hanem a miniszterelnök iránti feltétlen, feneketlen rajongásról. Ha valakinek kétségei lennének efelől:

…"mindenki az eredményekre gondol, de nem ez a legfontosabb. Számomra a legfőbb, hogy tehessem a dolgomat, hogy az energiáimat az önök csapata, a mi csapatunk szolgálatába tudjam állítani"

Ja, hogy nem az eredmények a legfontosabbak. Aha, ezt már Bödőcs is megénekelte, igaz, ő nem a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Örüljünk, hogy a fiúk a friss levegőn szaladgálhatnak, minek foglalkozni ilyen faszságokkal, mint az eredmények.

Hát ha nem az eredmények a legfontosabbak, akkor pláne érdekelne, hogy mi a francot tudhat Leekens arról, hogy a magyar embereknek mekkora szükségük van a futballra?

Honnan szedi Leekens, hogy a magyar emberek futballőrülete egybeesik a miniszterelnök mániájával, vagyis a helyes úttal?

Honnan tudja Leekens, hogy Orbán Viktor mennyire nagyszerű vezető?

Honnan tudja egy legjobb indulattal is legfeljebb középszerűnek tekinthető futball edző, hogy Magyarországnak milyen vezetőkre van szüksége? Csak nem a Brüsszel megállítására irányuló kormányzati vergődésből vonta le a konzekvenciát?

Mit tud arról Leekens, hogy Orbán mit tett a magy futballért azon kívül, hogy Magyarországot a sok szép, üresen kongó stadion országává varázsolta?

Milyen eredmények várhatók egy olyan edzőtől, aki el van ájulva attól, hogy Magyarországon lesz új nemzeti stadion, miközben – minő tragédia – Belgiumnak nincs nagy nemzeti stadionja?

És akkor mi van, Leekens úr? Mit tud ön arról, hogy ebben az országban egy NB I-es hétvége hány embert őrjít meg annyira, hogy ki is sétáljon azokba a csodálatos stadionokba, amelyeket a nagyszerű miniszterelnök úrtól kapott ajándékba ez az ország? Mi ez az ócska bíznunk kell, hinnünk kell, felelősségünk van duma? Honnan tudja, hogy Orbán mit lát helyesen, és mit nem? Attól lesz valaki tisztánlátó, nagyszerű vezető, hogy közpénzkamionokat tol a stadionépítésekbe? Esetleg a tao-támogatási rendszer néven elhíresült átláthatatlanul korrupt kormányzati üzletágról is van információja?

Amikor azt mondja, hogy hinnünk kell, bíznunk kell és felelősségünk van, akkor tisztában van azzal, hogy ez az ország az egy főre eső stadionok száma ellenére a saját taknyában fetreng? Ellentétben például Belgiummal, ahol nincs nemzeti stadion.

Érteni vélem, hogy egyáltalán nem a kizárólag fényes sikereiről híres szakmai pályafutása utolsó szalmaszálába kapaszkodik, és az a minimum, hogy meghúzza magát és örül, hogy egyáltalán lehetőséget kapott, de nehogy már egy messziről jött szövetségi kapitány döntse el a magyar emberek helyett, hogy milyen vezetőkre van szükségük.

Szerintem nem ördögtől való megállapítás, hogy jó kezekbe került a magyar válogatott. Kicsit leegyszerűsítve azt is mondhatnám, hogy jobb helyeken egy szövetségi kapitány azt sem tudja, ki a miniszterelnök, ezzel szemben ezt a tömény politikai felszopást a legelvetemültebb udvari firkászok is megirigyelhetnék. Tudom, hogy nem az eredmények a legfontosabbak, de ha Leekens esetleg valamiért nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor javasolnám, hogy foglalkoztassák valahol a kormányzati propaganda boszorkánykonyhája körül. Van mit tanulni tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.