2017. november 15., szerda

TÖRVÉNYBE IKTATOTT VÁLASZTÁSI CSALÁS

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2017.11.15.


Felér egy beismerő vallomással, hogy a Fidesz beterjesztette, a parlament pedig elfogadta a Fidesz törvényjavaslatát, amely szerint azok a pártok, amelyek a választásokon nem érik el az 1 százalékot, kötelesek visszafizetni a kampánytámogatást, amelyet felvettek.

Ezzel ugyanis a kormánypártok elismerik, hogy 2013-ban tudatosan úgy alakították át a választási törvényt, hogy az a kamupártok létrehozásával megteremtse a törvény által védett választási csalás lehetőségét.

Ez a törvény ugyanis akkor arra buzdította a politikai kalandorokat és szélhámosokat, hogy mindenféle kamupárokat hozzanak létre és indítsanak el a választásokon azért, hogy felvehessék és ellophassák a több százmillió forintos kampánytámogatást, amellyel senkinek nem kellett tisztességesen elszámolni.

Az a kamupárt, amelyik 27 körzetben tudott jelöltet állítani 150 millió forintot, amelyek pedig minden körzetben állított jelöltet 597 millió forintot lophatott el.

A rendszer úgy volt kitalálva, hogy a pénz felhasználását senki ne ellenőrizze. És ugyancsak a kamupártok létrejöttét segítette, hogy az összegyűjtendő ajánlócédulák számát a korábbi harmadára csökkentették, valamint bevezették, hogy egy ember több jelöltet is ajánlhatott. Így azután gyorsan virágzó biznisz lett az ajánlások csereberéje.

Ez akkor azért állt a Fidesz érdekében, mert így felaprózhatták a kormányellenes szavazatokat, kiváltképp mivel ezeknek a kamupártoknak egy része olyan nevet választott - Összefogás, Együtt 2014 - , amely kísértetiesen hasonlított a választáson a parlamentbe kerülésre esélyes ellenzéki pártok nevére. Az egész rendszer célja a választópolgárok tudatos félrevezetése volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.