2017. november 9., csütörtök

VITA VAGY ZÉRÓ TOLERANCIA? LEÜLJÜNK-E A JOBBOLDAL KÉPVISELŐIVEL?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: ZINA MIHAILOVA
2017.11.08.



Felmerül az örökzöld kérdés, ami mindig felkavarja az állóvizet. Szabad e leülni, vitázni egy nácival vagy olyan emberrel, aki más politikai nézeteket vall, mint mi?

Ha jól emlékszem egy ismerősöm irt erről még tavaly közösségi oldalán, amire én is reagáltam s jó nagy csetepaté lett belőle.




„… valakit annyival elintézni, hogy náci ugyanolyan megbélyegzés, mint amikor valakire azt mondom, hogy buzi…”

Ne fogadjuk el egymás álláspontját, de ismerjük meg mélységében. Nem kell a végén barátoknak lenni”.

Én az első idézetbe behelyettesíteném a fideszeseket is.

A saját véleményem az, amit akkor is közzé tettem, hogy sok földhöz ragadt demokratának, akik zéró toleranciát hirdettek ez bizony nem tetszik. Bojkott akkor engedhető meg, ha erős demokratikus jogállamban élünk. De egy olyan országban, ahol megszámlálhatatlan neonáci mozgalom garázdálkodik, ahol a Jobbik a 2. legnagyobb párttá nőtte ki magát, ahol a kormány is már szélsőjobb politikát folytat, mégis hová zárkózzunk be? A négy fal közé és csukjuk be a szemünket és fülünket?

Beszélgessünk és vitázzunk egymás között? Töviről hegyire ismerem már az álláspontokat, pedig sok embert nem ismerek személyesen.

Tanulmányokból, cikkekből stb. nem lehet megtudni, hogyan gondolkodnak azok, akik más eszmét vallanak. Persze átlagembereknek nem ajánlom, mert az ilyen beszélgetésekre szakmai szempontból nagyon alaposan fel kell készülni. De akár itt is megindulhatna egyfajta párbeszéd a fideszesek és a baloldaliak közt. Én picit másra gondoltam mikor a szakértelemre céloztam...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.