2017. december 21., csütörtök

A KAPOSVÁRI "MAFFIA" NYOMÁBAN

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: UNYATYINSZKÍ GYÖRGY
2017.12.21.


Nő a feszültség egy hulladéklerakó kapcsán egy fideszes és egy Fidesz által támogatott polgármester között. Az egyik szereplő Szita Károly kaposvári városvezető, aki körül az év végére felgyorsultak az események, a közelmúltban két hír kapcsán is foglalkozott személyével a sajtó. A fideszes politikus karácsony előtt ugyanis végighaknizta a kormányközeli sajtót, hogy megpróbálja a közhangulatot olyan civil szervezetek ellen hergelni, amelyek egyébként tanodák működtetésével, ételosztással és felzárkóztató programok szervezésével foglalkoznak. Ezt az akcióját vélhetően nem tartotta annyira kellemetlennek, mint azt, amit egy szomszédos település Fidesz által támogatott vezetőjétől kapott.

Kaposmérő polgármestere ugyanis egy lakossági fórumon kaposvári hulladékmaffiáról beszélt, amelynek feje nem más, mint a város vezetője, tehát maga Szita Károly. Ezekre az állításokra érdemben nem reagált még a politikus, sőt, amikor kollégánk a napokban felvetette a témát, a válaszadást kerülve személyeskedni kezdett.

Lapunk ugyanis megpróbált utánajárni annak, hogy vajon miért nevezte maffiavezérnek egyik polgármestertársa Szita Károlyt. A történet 2010-ig nyúlik vissza, amikor a két település szerződést kötött egymással, mégpedig arról, hogy a Kaposváron keletkezett hulladékot öt éven keresztül Kaposmérőre szállíttatják, amiért a megyeszékhely természetesen egy előre meghatározott díjat köteles fizetni.

Kiemelendő, ha egy fia szemetet se vittek volna a telepre, akkor is fizetniük kellett volna a szerződés alapján, összesen 150 millió forintot. A megállapodás aláírása után azonban a kaposvári városvezetés meggondolta magát, hulladékot is elvétve szállítottak, pénzt is csak alig fizettek. Prukner Gábor, Kaposmérő polgármestere úgy gondolja egyértelmű szerződésszegés történt, ami miatt 114 millió forintos kártérítési per is zajlik Kaposvárral szemben. Megtudtuk azt is, hogy ezt megelőzte egy másik bírósági eljárás a két település között, a megyeszékhely ugyanis megpróbálta kimondatni a koncessziós szerződés érvénytelenségét, ám ezt a pert Kaposvár 2017 tavaszán jogerősen is elvesztette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.