2017. december 21., csütörtök

FIDESZES POLITIKUSOK HŰBÉRBIRTOKÁVÁ VÁLIK A MAGYAR VIDÉK

HVG ONLINE - GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2017.12.20.


Egyre több vidéki térséget tekintenek magukénak kormánypárti politikusok.

A magyar társadalom feudalizálódását jelzi, ahogyan egyre több vidéki térséget tekintenek a saját hűbérbirtokuknak fideszes politikusok. Kivételezett helyzetük Orbán Viktor kegyétől függ, így rá alattvalói áhítattal tekintenek, közben pedig bizonygatják, hogy ennek a kapcsolatnak a révén tudnak sok mindent kijárni – olvasható a HVG 148 oldalas karácsonyi duplaszámában.

Mezőkövesden és környékén például Tállai András az úr. A városka pedig nem tudott kitörni a híres fürdője révén sem, kevés a színvonalas szálláshely, a főtér iskolájáról omlik a díszvakolat, de legalább van felújított katolikus iskola és a Kádár-kockaházak mellett NB I.-es stadion. Hasonló példa Kisvárda is, Seszták Miklós fejlesztési miniszter városa, ahol épp a választásra adják át a stadiont.

Karcag sem panaszkodhat arra, hogy kicsi súlya volna a politikában: a városnak két minisztere is van. Varga Mihály azonban ritkábban látogat el oda, egy helybéli úgy fogalmazott a HVG-nek, „ha hűbéri rendszerről beszélünk, akkor Fazekas a kiskirály nálunk”. A városban a karácsonyi vásár idén már elmarad, mert nem volt kereslet az ott árusított termékekre, sokan külföldre mennek, az orvoshiány pedig már akkora, hogy a kórházban sorra zárják be az osztályokat. De legalább megkapták a milánói világkiállítás után a Sámándob-épületet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.