2017. december 28., csütörtök

A KORMÁNYZAT CSODAFEGYVERÉNEK SZÉDÜLETES EMELKEDÉSE

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: DERCSÉNYI DÁVID
2017.12.28.


A politika mocsarában dagonyázó harcosok sebeket adnak és kapnak. De közülük egy kiemelkedett a mocsokból, kemény munkával, és persze tehetséggel elérte, hogy 2017 róla szóljon, bekerüljön a művészettörténeti könyvekbe, a magyar kultúrtörténet legnagyobb szerkesztői közé kerüljön, és egy csodának köszönhetően az egész világon megismerjék a nevét. Úgy hívják őt, hogy Tállai András.


Sorosozás, migránsozás, civiltörvény, CEU-törvény – a rengeteg rossz szájízű történet mellett akad 2017-nek egy minden tekintetben felemelő története, egy igazi karriercsoda, egy magyar tehetség kiemelkedése és tündöklése.

A magyar politikai élet főszereplőjét 2017-ben nem Orbán Viktornak, Botka Lászlónak, Gyurcsány Ferencnek, Fekete-Győr Andrásnak hívták. Hanem Tállai Andrásnak.

Pedig nagyon mélyről indult: 2016 végén azt rebesgették, hogy mennie kell a NAV éléről. Tállai hibát hibára halmozott, nem egyeztetett az NGM-mel az új adójavaslatokról, és érezhetően zavarba jött, amikor a nyugdíjasoknak járó karácsonyi Erzsébet-utalvány adótartalmáról kérdezték.

Nem lett sokkal jobb a folytatás sem: kiderült a vagyonnyilatkozatából, hogy Tállai András havi félmillió forintot kap az Adóvilág hivatalos szaklapnál és az Adó és Vámértesítő című újságnál mint szerkesztő úgy, hogy közben ugye a NAV elnöke is. A NAV magyarázkodni kényszerült: a két újság a hatóság által hivatalosan alapított lap, amely szerkesztésében a NAV több munkatársa közreműködik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.