2017. december 11., hétfő

A MAGYAR POSTÁS MÁR EGYSZER SEM CSÖNGET? ÜNNEPI HAJSZA ÉS PÓTFELADATOK A KÉZBESÍTŐKNÉL

HVG.HU
Szerző: SZTOJCSEV IVÁN
2017.12.11.


Lehetetlen tartani a munkatempót, amit elvárnak - állítják a karácsonyi rohamban is dolgozó postások. Többen arra panaszkodnak: raportra hívják őket, ha az ügyfeleiket nem beszélik rá elég életbiztosításra.

Én sem szeretem, hogy biztosítást kell ajánlgatnom annak, aki levelet ad fel, de nincs mit tenni – mondta a hvg.hu-nak egy neve elhallgatását kérő postás. Márpedig az éves cél az, hogy legalább 120 ezer forint értékben hozzon össze életbiztosítást a cégnek. Ha ezt nem tudja elérni, akkor személyes elbeszélgetésen magyarázkodhat. Mint mondta, hasonló figyelmeztetést több kollégája is kapott. Egy szintén a Magyar Postánál dolgozó olvasónk pedig azt állítja: egy üzenet várta, hogy előre be nem jelentett időpontokban ellenőrizni fogják, mennyire aktívan ajánlja a termékeket az ügyfeleiknek.

A postások arra is panaszkodnak: miközben a régóta a cégnél dolgozók fizetését alig emelik, a karácsonyi rohamban felvett alkalmi munkavállalókat az átlagos postásokénál sokkal jobb fizetéssel csábítják. Valóban, mi is találtunk olyan álláshirdetést, amelyben húsz nap munkáért nettó 151 ezer forintot, valamint ezen felül még cafeteriát ajánlottak, ez pedig több tízezer forinttal több annál, mint amennyit a legtöbb kézbesítő hazavisz. Amikor az egyik ilyen álláshirdetésre megadott telefonszámot felhívtuk, azt ígérték, hogy egy személyes elbeszélgetés után gyakorlatilag azonnal munkába lehetne állni. Valóban nincs más megoldás, a munkaerőhiány már így is óriási a cégnél – 2010 óta nagyjából négyezerrel kevesebb a postai dolgozó -, azt pedig mindenki szeretné elkerülni, hogy karácsony előtt káosz legyen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.