2017. december 11., hétfő

MEGSZÍVATJÁK A BANKOK A FALUSIAKAT

ABZÚG BLOG
Szerző: FŐDI KITTI
2017.12.08.


A bankoknak nem éri meg minden faluba bankautomatát telepíteni, pedig igény lenne rá. A falusiak a szomszédos nagyobb városokba járnak pénzt felvenni, ami költséges és időigényes. Sőt, az is gyakran előfordul, hogy kiürülnek az automaták, miután nagy körzeteket szolgálnak ki. Pénzt a postán is lehet felvenni, de olyan magas a kezelési költség, hogy az emberek inkább buszra ülnek.

Mátraverebélyen jártunk, ahol a helyi lakosok panaszkodtak arra, hogy nincs a faluban bankautomata, ezért ki-ki különböző megoldásokkal próbál hozzájutni a pénzéhez. Ez Nógrád megyében, sőt, az egész országban nem egyedülálló jelenség, a legtöbb kis faluban nincs ATM, mert a bankoknak egy bizonyos lakossági létszám alatt nem éri meg telepíteni. A falusiak szerint Mátraverebélyre azért sem visznek bankautomatát, mert nagyon rossz a közbiztonság, és úgyis csak szétvernék.

Dériné Magdolna nyugdíjas és 20-25 kilométert utazik azért, hogy fel tudja venni a nyugdíját. Lenne közelebb is, 6 és 10 kilométerre is automata, de azokkal már többször is meggyűlt a baja.

„Nagybátonyban is van OTP, de ott mindig elfogy a pénz. Mindenki ott veszi fel a nyugdíját nyugdíj időszakban, és akkor sorban áll az ember, és mire odakerül, addigra már nincs pénz az automatában. De ezres sincs már, ilyenkor mindenki szétszéled, és keresi, hogy hol van még automata” – meséli az idős nő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.