2017. december 7., csütörtök

A PÁPÁVAL TALÁLKOZOTT L. RITÓK NÓRA ÉS HÁROM IGAZGYÖNGYÖS KISLÁNY

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: hvg.hu
2017.12.06.



Egy képet vittek ajándékba Ferenc pápának, valamint egy levelet is átadtak neki, amely az Igazgyöngy Alapítvány munkájáról szólt.

L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Rómába látogattak három kislánnyal, és Ferenc pápával is találkoztak.

L. Ritók azt írta, a gyerekek először ültek repülőn, szerdán délelőtt pedig Ferenc pápa is fogadta őket. A három kislány egy festményt vitt ajándékba a pápának, az alapítvány vezetője pedig egy levelet adott át neki, amelyben a munkájáról írt és azokról a kedvezőtlen társadalmi folyamatokról, amelynek következménye az oktatási szegregáció is.

Nem vagyok vallásos ember, de Ferenc pápa viszonyulása azokhoz a problémákhoz, amiben az Igazgyöngy is dolgozik, ugyanolyan alapokon nyugszik, olyan egyetemes értékeken, melyekben én is, mi is hiszünk 


– írta L. Ritók, aki hozzátette, a levélben a pápa áldását kérte és a közbenjárását a társadalom perifériáján élő gyerekek esélyteremtéséhez, valamint egy mondattal kitért a magyarországi civil szervezetekre is, akik a kilátástalan helyzetben élőkön segítenek.

A beszámoló szerint csak bemutatkozni volt idejük, de a pápa megfogta a kezüket, és magyarul azt mondta nekik, hogy "Isten éltessen benneteket".

A magyar látogatókról a Vatikáni Rádió is beszámolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.