2017. december 7., csütörtök

KÉRI LÁSZLÓ: A POLITIKAI CSELEKVÉS LESZORULT A KOMMENTDEMOKRÁCIÁBA

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.12.06.

Kéri László szerint van jelentősége annak, hogy mely pártok mutatták már be a listájukat, és könnyen lehet, hogy ezen pártok körül alakul majd ki ellenzéki tömb a választásokig. A politológus a Reggeli gyorsban beszélt az ellenzék hibáiról, a Jobbikkal való esetleges együttműködésről, és arról, mit árul el Orbán Viktorról, hogy 25 évvel ezelőtt a „Volt egyszer egy vadnyugat” volt a kedvenc filmje.
A beszélgetést az LMP hétvégén bemutatott listájánál kezdte Szénási Sándor, amellyel kapcsolatban a politológus azt mondta, jelentősége van annak, hogy melyik párt tud magáról összeszedett képet mutatni. Vagyis ha van miniszterelnök-jelöltje, van országos listája, vannak egyéni választókerületi listái, és – talán ez a legfontosabb – világossá teszi, kivel hajlandó akár az utolsó pillanatban is összefogni, akkor kétségtelenül előnyre tesz szert ebben az ötös-hatos versenyben, vagyis az ellenzéki pártok versenyében.

Az ellenzéki pártok tudják, külön-külön úgysincs esélyük megverni a Fideszt” - fogalmazott a politológus, aki szerint ilyenformán igenis fontos, hogy akkor, amikor az többiek inkább leépülő vagy zavarban levő fázist mutatnak, az LMP bizonyítja, hogy az ellenzéki oldalon nem csak a Jobbik képes arra a szervezettségre, hogy fentebb emlegetett három kritériumnak eleget tegyen.

Ebből szerinte akár az a fajta blokkosodás is körvonalazódhat, hogy köréjük fognak rendeződni a zavarban levő, későn ébredő, későn megszerveződő pártok.

„Másrészről, aki nem képes felmutatni, hogy a saját szűkebb táborán belül meg tudja ezeket az alapvető dolgokat oldani, annak nincs sok esélye az egykori 2-2,5 milliós baloldali liberális választói tábornak az egyben tartására, amely tábor egyébként is egymilliósra szűkült.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.