2017. december 27., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: A NAGY BANDÓ-ÜGY TANULSÁGAI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2017.12.27. 


Ebben az országban, amelyben gigaposztereken terjesztenek közpénzen hazugságokat, állami szinten sértik emberek személyiségi jogait, könnyen elintézhetnénk Nagy Bandó András Orbánról híresztelt pletykáját. Ahol olyan ócska hazugságokat terjesztenek állami erővel, mint amilyeneket a Soros-kampányban előadnak, szemet is lehetne hunyni Nagy Bandó András nem bizonyított híresztelése, egy pletyka fölött. De nem mondjuk ezt.

Ha Orbán Viktort sérti a felesége veréséről szóló tényállítás, forduljon bírósághoz, perelje be Nagy Bandó Andrást a személyiségi jogai megsértéséért. Ha Nagy Bandó András nem tudja bizonyítani az általa híresztelt közlést, akkor a bíróság megállapítja a jogsértést és az Orbán Viktornak fizetendő sérelemdíj mértékét. Ez a jog útja. Orbán pedig, aki jogvégzett ember, példát mutathatna arra, miként kell eljárni egy jogtisztelő polgárnak.

Már amennyiben ő jogtisztelő polgár, rendszere pedig jogállam lenne. Nagy Bandó András tudomásul venné s végrehajtaná a bíróság ítéletét. Nem kellene, hogy halálfélelme legyen. De ami Magyarországon ebből kerekedett, az ijesztő, joggal kelt félelmet minden magyar emberben. A lincshangulat, Nagy Bandó András morális megsemmisítése, egzisztenciális kivégzése, ami a bátor közéleti ember megfutamodásával és megalázó bocsánatkérésével végződött, nyílt totális diktatúrák sajátja. Még akkor is, ha Nagy Bandó András szenteste, karácsonyi hangulatban, megrendülten, őszintén kért bocsánatot a “Miniszterelnöktől”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.