2017. december 7., csütörtök

BELÉPNE A NAGYPOLITIKÁBA AZ ORBÁN CSALÁD BEFOLYÁSOS ÜGYVÉDJE

INDEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR, BRÜCKNER GERGELY
2017.12.07.


Ott volt a Fidesz alapításánál, sikeres ügyvédi karriert futott be, jómódú, zongorázik és nem utolsó sorban szereti a focit Bajkai István, az Orbán család ügyvédje, Erzsébetváros alpolgármestere. Bajkai most be akar lépni a nagypolitikába, egyéni képviselőjelöltként indul a 2018-as választásokon. Bajkai egy olyan ügyvédi iroda elnökségi tagja, amelyiknek igazán 2014 után szaladt meg: sokmilliárdos állami megrendelésekkel meghatározó pozíciókat szereztek az uniós pályázatok minőségbiztosításában. Bajkai István szeret jótékonykodni, és 2016-ban ő fizette be a legtöbb pénzt a Fidesz pártkasszájába is.

Várhatóan egyéni képviselőjelölt lesz Bajkai István a VI.-VII. kerület nagy részét egyesítő 5. számú választókerületben. Nevét eddig szélesebb körben nem ismerhettük. Bajkai a VII. kerület alpolgármestere, idén ősszel ő lett a Fidesz választókerületi elnöke a bulinegyedben és a pesti belvárosban. Aki erről eddig nem értesült volna, az ezt a tényt most már azokról a tojásos dobozokról is megtudhatja, amelyeket a VI. kerületi önkormányzat osztogat rászorulóknak Bajkai nevével.

Aki már ismerte, az viszont tudja, hogy Bajkai sokkal fontosabb ember egy önkormányzati politikusnál: ő Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Tiborcz István ügyvédje, aki mögött több évtizedes, sikeres jogászi pálya áll. Bajkai az Andrássy út egyik nem hivalkodó, de elegánsan berendezett, öt szintes villaépületében működő SBGK ügyvédi iroda résztulajdonosa és elnökségi tagja. Az eredetileg gazdasági, szerzői jogi, közbeszerzési és a nemzetközi jog területére specializálódott iroda az elmúlt években nagyra nőtt, több mint 40 főt foglalkoztat, miután sokmilliárdos tanácsadói megbízásokat nyertek el a Miniszterelnökségen el az uniós közbeszerzések minőségellenőrzésére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.