2017. december 13., szerda

DEMOKRATIKUS PÁRTOKKAL NEM, CSAK A SZÉLSŐJOBBOLDALI JOBBIKKAL TÜNTET EGYÜTT AZ LMP ÉS A JOBBIK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2017.12.12.


Váratlan helyről kapott erősítést a Jobbik, miután fáklyás tüntetést hirdetett „Orbán sötét diktatúrája” ellen péntek öt órára, amiért az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – mint megírtuk – 662 millió forintos büntetéssel zárt a Jobbik pártfinanszírozására vonatkozó vizsgálatát. A sarc kétségessé teszi, de legalábbis nagyon megnehezíti, hogy a párt megszervezhesse kampányát a jövő évi választásra. Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt mondta: ez is jelzi, hogy Orbán Viktor „sötét diktatúrát” épít, „korrupt zsarnok”, aki a „demokrácia redőnyét kívánja lehúzni", és ez ellen a párt pénteken az utcán is tiltakozni fog.

Szerinte az ÁSZ-büntetés olyan súlyos ügy, hogy Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének le kellene mondania, Orbán Viktornak pedig azt üzente, hogy vonja vissza az akciót. Egyúttal Vona más ellenzéki pártokhoz fordult, szolidaritást várva tőlük.

A Momentum korábban nyílt levelet írt, jelezve, ki fognak állni a Jobbik mellett, ha a párt tisztáz néhány kényes kérdést, mint például, hogy miért nem vizsgálták érdemben KGBéla ügyét, hozott-e be orosz pénzt a Jobbikba Kovács Béla, hogyan engedhette meg magának a párt több ezer plakát bérlését, majd felvásárlását, illetve üzletel-e még egymással Kovács Béla és Szabó Gábor pártigazgató. A Jobbik erre másnap egy rövid, egy-egy szavas válaszlevelet jelentetett meg közleményben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.