2017. december 13., szerda

KARÁCSONY GERGELY: KÁOSZBÓL SZÉP NYERNI TAVASSZAL

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: CZENE GÁBOR
2017.12.12.


A „politikai elvtelenségből világcsúcsot döntő” Jobbikkal nem akar együttműködni, de a párt szavazóinak ajánlatot tesz Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Szerinte még bőven benne van a pakliban a kormányváltás.





- Mire tippel, a baloldali ellenzéknek sikerül kitalálnia a választás napjáig, hogy milyen felállásban indul?

- Természetesen a jelöltállításig kell megoldást találni, január végén, legkésőbb február elején.

- Mikor tudta meg, hogy Molnár Gyula MSZP-s pártelnök önt nevezi meg miniszterelnök-jelöltként?

- A bejelentés napján. Most szombaton.

- Viccel?

- Sok emberrel beszéltem, de kidolgozott egyeztetési rendről túlzás lenne beszélni. Minden gyorsan történt, ami a jelen helyzetben indokolt is. Kevés az időnk. Fontosnak tartottam, hogy Molnár Gyula javaslatát az MSZP legitim testületei is támogassák. Időközben a szocialista párt elnöksége – ha jól tudom, egyhangúlag – megszavazta a jelölésemet.

- Nem érzi úgy, hogy cserbenhagyásos gázolást követett el a Párbeszéd eddigi szövetségesével, az Együttel szemben?

- A cserbenhagyás érzése kölcsönös lehet. Abban bíztam, hogy az Együtt meggondolja magát, ha a miniszterelnök-jelölt kilétét illetően erős személyi garanciát kap, ami biztosítéka az együttműködésnek és a megújulásnak. Hátborzongatóak a közvélemény-kutatási adatok. És elsősorban nem azért, mert a Fidesz nagyon jól áll, hanem azért, mert az emberek nagy része kormányváltást akar, de az ellenzék képtelen ezt az igényt megtestesíteni. Ebből is az látszik, hogy valamit rosszul csinálunk. Teljes káosz van az ellenzéki oldalon. A Párbeszéd sok áldozatra kész volt annak érdekében, hogy létrejöjjön egy minél szélesebb körű baloldali összefogás. Amikor erről őszintén beszéltem, az Együtt valamelyik elnökségi tagja titokban hangfelvételt készített, és nyilvánosságra hozta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.