2017. december 5., kedd

ÉLETVESZÉLYBEN A JOGVÉDŐK AZ AMNESTY INTERNATIONAL JELENTÉSE SZERINT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANN
2017.12.05.


Csak 2016-ban legalább 281 emberi jogi aktivistát, újságírót, jogászt vagy szakszervezeti tagot öltek meg a világon, harmadával többet mint egy évvel korábban. A valós szám ennél sokkal magasabb lehet, az államok ugyanis nem védik megfelelően az érintetteket – hívja fel a figyelmet az Amnesty International legújabb jelentése.

A világ országai nem tesznek eleget a kötelességüknek, és nem védik meg a jogvédőket, így egyre többen lesznek – egyébként megelőzhető – gyilkosságok és erőszakos eltüntetések áldozatai – áll az Amnesty International legújabb jelentésében. A Halálos, de megelőzhető támadások: a jogvédők ellen elkövetett gyilkosságok és erőszakos eltüntetések című jelentés olyan emberekről és a munkájukkal járó egyre nagyobb veszélyekről szól, akik az emberi jogok védelmének szentelték az életüket.

A jelentésben megszólalnak a jogvédők, köztük környezetvédők, LMBTIQ és nőjogi aktivisták, újságírók illetve ügyvédek rokonai, barátai és munkatársai, akiknek szeretteit és kollégáit megölték vagy elrabolták. Többen meséltek arról, hogy az áldozatok hiába fordultak többször is védelemért a hatóságokhoz, azok nem foglalkoztak velük, illetve beszámoltak arról is, hogyan maradt el az elkövetők felelősségre vonása...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.