2017. december 14., csütörtök

HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK: MI, MINDANNYIAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2017.12.14.


Orbán Viktor nagy erőkkel építi az úgynevezett keresztény Magyarországot. Akár akarjuk, akár nem, ezt ő véghez kívánja vinni. Az, hogy majd minden, amit kormánya mond, vagy cselekszik, pont ellentétes a keresztény hitvallással, már másodlagos. Senki nem tiltakozik, hiszen egy kis pénz mindig jól jön. Legyen az jelen esetben épp az egyház. Sokan, sokszor próbálták már felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora előnyt élveznek az egyházi iskolák a világiakkal szemben. Az alább látható grafikon pontosan ezt a hatalmas különbséget hivatott bemutatni.

Ahogy a kormány leginkább azon településeknek és városoknak „adakozik” bőkezűen, amelyek valamelyik kormánytaghoz erősen köthetőek, ugyanúgy élveznek elsőbbséget az egyházi iskolák a világiakkal szemben. Ez a grafikon pontosan  azt mutatja, hogy a világi intézményeket milyen gyalázatos módon háttérbe szorítják a nemzeti-keresztény kormánynak oly kedves egyházi entitások. Kérdem én sokadszorra, naivan: hogy van pofájuk az adófizetők pénzét propaganda eszközként felhasználni? Miért kap tízszer akkora támogatást egy vallásos iskola, mint egy világi? Vajon milyen megfontolás áll a háttérben?
A kormány mindent és bármit jobban díjaz, ami a vallással kapcsolatos. Legyen az milliárdos templomfelújítás – itthon és határon túl – vagy szintén milliárdos nagyságrendű egyházi iskolafelújítás, Szerbiától Irakig. A gond nem a támogatással van, félreértés ne essék. A gond azzal van, hogy ennyire méltánytalanul osztja az állam a közpénzt. Egy vallási iskolába járó diákot miért illetnek meg jobb tanulási körülmények, mint egy világi iskolába járót? Az állam miért különbözteti meg hátrányosan azokat a diákokat, akik nem valamely vallási intézmény diákjai? Ehhez az államnak nincs joga...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.