2017. december 9., szombat

HISZED, NEM HISZED, DE IGAZ - LEZSÁK ÉS LAKITELEK ÚJRA TÁMAD

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: PÁLMAI TAMÁS
2017.12.09.


Az alábbiakat szívünk szerint Kurír Kacsa rovarunkban adnánk közre, de sajnos bármennyire is úgy néz ki, nem álhír, hanem valódi. Lakitelek népfőiskolája ismét kitesz magáért.

Rendszer visszaváltás

“A rendszerváltás tudományos feldolgozása” címmel nemzetközi összehasonlító konferenciát rendeznek Laktelken december 13-14-én. A szervezők a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum, valamint a Lakiteleki Népfőiskola. Az ember mostanában, ha a Lakitelek helységnevet hallja, szinte azonnal gyanakodni kezd, mert Lezsák-falva komoly múltra tekint vissza a hajmeresztő ötletek terén.

Az egykori sátorverő tanár mára egyre szélsőségesebb fidesznyikká változott. Lezsákot más sem érdekli, mint saját mániái, amiknek a legtöbbször közük sincs a valósághoz. A MDF alapító népfőiskolája egy párhuzamos valóságon gányol rengeteg adóforintot elégetve.

A népfőiskolán csak úgy mellékesen fizető vendéglátás, szálloda, uszoda és különtermek adnak módot arra, hogy a vándor megfelelő anyagi juttatás fejében megpihenhessen.

A kollégium és csatolt fiókintézményei, mint egy nagy propaganda-háló borulnak rá az egész Kárpát-medencére. Szinte mindenhol ott vannak: Felső Bodrogköztől, Gyergyón, és Gyimesen át Máramarosig 19 helyen hintik az igét. Arról nem is beszélve, hogy Lezsákiában 2020-ig összesen 15 milliárdból épülhet wellness hotel, golfpálya, lovarda. A költő és tanár honatya, aki alól már régen kiforgott az azóta meg is szűnt MDF nevű, egykor rendszerváltó tömegpárt, dölyfösen trónol az országgyűlés alelnökeként a kevésbé fontos üléseken.

A parlamenti alelnök által gründolt a népfőiskola most elérkezett a szervilitás és a pökhendiség legalsó bugyrába. Ha Botticelli ma festené meg a pokol köreit, alighanem ott virítanának a bűnösök között valamelyik körben a néptribun és társai is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.