2017. december 18., hétfő

KOVÁCS LÁSZLÓ: PÉLDÁTLANUL DURVA DOLGOT MONDOTT LÁZÁR

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa.hu, MTI
2017.12.18.


Kovács László korábbi külügyminiszter és uniós biztos, az MSZP volt elnöke szerint a nemzetközi kapcsolatokban példátlanul durva, ráadásul minden alap nélküli volt, amikor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Martin Schulzot, a Német Szociáldemokrata Párt elnökét “Adolf Hitlerhez hasonlította”.

Kovács László Lázár Jánoshoz írt, az MTI-hez vasárnap eljuttatott nyílt levelében úgy fogalmazott: a tárcavezetőt sokan “és valószínűleg nem ok nélkül” a kormány és a Fidesz “kevésbé durván fogalmazó, barátságos, mosolygós arcot is mutatni képes” politikusának tartják. Felidézte, hogy amikor a magyar-német kapcsolatokban növekedni kezdett a feszültség, Lázár János utazott Berlinbe és tett hitet a Magyarország és Németország közötti jó kapcsolatok fontossága mellett.

Kiemelte: nem tudja, milyen indokokra építve tette ezt a hasonlatot a fideszes politikus, mint ahogy azt sem, Hitler melyik ultimátumára emlékeztette őt Martin Schulznak az európai integráció szorosabbá tételét célzó elképzelése. Azt írta: feltételezi, hogy Lázár János iskolai tanulmányaiból még emlékszik Adolf Hitlernek az emberiség ellen elkövetett bűneire. Nyilván azt is tudja – folytatta Kovács László -, hogy Martin Schulz az Európai Parlament korábbi elnökeként és német politikusként is “széles körű megbecsülésnek örvend” hazájában, Európában és a világ több országában is.

Amikor a goebbelsi propagandát folytató Fidesz nácit kiált


“Olyasmi történt az elmúlt héten, ami miatt azóta is csak keresem a szavakat. A bármilyen gazságra képes Fidesz-rezsim talán az elmúlt időszak leggusztustalanabb verbális kirohanását engedte meg magának. Ráadásul láthatóan nem egyéni elszólásokról, hanem központosított “szellemi termékről” van szó. A Fidesz és a Habony-művek célkeresztjében tehát immár egy európai demokrata áll, aki az egységesebb európai közösség mellett érvel. Amiből Orbánék ki akarnak maradni és ki akarják hagyni Magyarországot is. Ennek érdekében pedig semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Kordokumentumként rögzítsük ezúttal rendhagyó formában a tényeket: Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke azt nyilatkozta, hogy szerinte 2025-re létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, és amelyik tagállam ebben nem kíván részt venni, az szerinte inkább lépjen ki az európai közösségből. Lázár János kancelláriaminiszter – aki korábban bevallotta, hogy nemmel szavazna egy EU-tagságról szóló népszavazáson – erre úgy reagált: utoljára a náci Adolf Hitler adott ehhez hasonló ultimátumot Magyarországnak. A sor folytatódik. Surján László volt EP-képviselő, a KDNP tiszteletbeli elnöke szerint Martin Schulz javaslata Adolf Hitler náci vezér hangján szólt. Amikor a Fidesz a náci birodalom vezetőjéhez hasonlít egy európai demokratát és mindeközben Goebbels propaganda-kézikönyvét tartja az ágya mellett, minden józan embert a hányinger fog el.” (Részlet Újhelyi István közleményéből/ MTI OS)...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.