2017. december 23., szombat

MEGÁLLÍTOTTUK BRÜSSZELT - CSAK A KORMÁNY ELFELEJTETTE BEJELENTENI

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.12.23.


...Ha egy rövid időre elkövetjük azt a hibát, hogy komolyan vesszük az uszító, kormányzati propagandát, akkor azt kell mondanunk: hatalmas győzelmet értek el a magyar csapatok, Brüsszelt legyalázták vitézeink a harctéren, a bürokraták fejvesztett menekülésbe kezdtek huszáraink szűnni nem akaró ostromának nyomása alatt. Vagy valami hasonló marhaság.

A hét elején ugyanis – no nem Brüsszelben, hanem Tallinban, Észtországban volt a nagy viadal – az Európai Tanács energiaügyi minisztereinek csúcstalálkozóján elfogadták az észt elnökség kompromisszumos javaslatát. Erről a Bruxinfo így számolt be: a Tanács végül a kompromisszum oltárán feláldozta az Európai Bizottságnak azt a tervét, amelynek értelmében egy ötéves átmeneti időszak végén kivezették volna a még meglévő árszabályozásokat a villamos energia kiskereskedelmi piacán. Az észtek által kidolgozott és végül mindenki által elfogadott kompromisszumos javaslat értelmében a tagállamok a jövőben is élhetnének a hatósági árképzés eszközével, feltéve, hogy az árszabályozás, így a rezsicsökkentés költségeit nem hárítják át a nagykereskedelmi szereplőkre, határokon átnyúló torzulást okozva ezzel a rendszerben."

Kurucosabban: nekünk Brüsszel nem diktál!

Miként lehetséges mégis, hogy erről a fényes diadalról nem számolt be az állami médiagépezet? Miért nem harsogta a királyi közlöny valamennyi szennycsatornája Orbán vezénylő tábornok legújabb győzelmét?

Tán csak nem arról van szó, hogy nem fér bele az Európai Unióról és az Európai Bizottságról megrajzolt háborús, diktatórikus képbe a valóság? Amelyben a tagállamok kompromisszumok mentén terelgetik elképzeléseiket. Amelyben szó sincs, diktátumokról, elnyomásról, Szovjetunióról – sokkal inkább közös gondolkodásról és a nemzeti érdekek okos képviseletéről.

Labancosabban: a valóság nem fér bele a háborús pszichózisba kergetett országot uraló propagandába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.