2017. december 3., vasárnap

MEZŐKÖVESD BROOKLYNJA - GETTÓSODÁS TÁLLAI ANDRÁS VÁROSÁBAN

MAGYAR NEMZET ONLINE 
- HÉTVÉGI MAGAZIN
Szerző: TOMPOS ÁDÁM, SCHUSZTER CSABA
2017.12.03.


Tállai András nagyon odafigyel választókerülete központjára, Mezőkövesdre. A minap például a helyben különösen magas benzinárak miatt intézkedett, aminek hírértéke lett, még a Bloomberg is foglalkozott a matyó település üzemanyagáraival. Kevesebb szó esett viszont arról, hogy nemrég rendőröket vertek Mezőkövesd közepén. Abban a városrészben, ahol találkoztunk rongylábú szipusokkal és rettegő nyugdíjasokkal, láttunk drótra hajított csipketangát és kukából lakmározó macskát. Pedig ezeken a girbegurba utcákon egy gyönyörű skanzent sem lenne nehéz elképzelni.

Egy nyugdíjas asszony konyhájában ülünk; az asztalon Mezőkövesd város újságja, a címlapon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mosolygó elnöke, Tállai András körül öltönyös potentátok állnak, kezükben átvágott nemzeti szalag. A fotó egyébként a Zsóry gyógy- és strandfürdő legújabb beruházásainak ünnepélyes átadóján készült. Tállai András választókerületében szinte mindennap van valamilyen ünnepi átadó. Ha valamelyiken nincs, akkor biztos, hogy a következőn több szalagot vág át a térség országgyűlési képviselője.

– Sokan szeretik itt Tállait. Mondják, hogy neki köszönhetően mennyit fejlődött Kövesd. Szökőkút van például a főtéren. Persze, ott van, de hát nyáron abban a szökőkútban fürdenek a… – mármost bocsásson meg, hogy így mondom, de hát mit csináljak, ha egyszer ez az igazság – cigányok.

Mezőkövesd közepén vagyunk, pár percnyi sétára a Matyó Múzeumtól, a „férfiutcákban”. Van errefelé Lehel utca, Gergely utca, Salamon utca, György utca és Dávid utca. Utóbbi végén történt meg a minap, hogy megtámadták a rendőröket. Az egyenruhások bejelentésre jöttek ki intézkedni, ám a gyanúsítottak ellenszegültek. Aztán gyanúsítotti oldalon volt trágárkodás és hivatalos személy rángatása, az intézkedők viszont gázsprét és bilincset vetettek be. Hivatalos személy elleni, csoportosan elkövetett erőszak bűntette miatt indult eljárás három fő ellen.

Nagy ritkaság ez, mert ahogyan ebben a konyhában, úgy több férfiutcai házban is azt halljuk, hogy a közbiztonság csapnivaló errefelé, és rendőrök nem sűrűn jönnek ki a városrészbe.

– Most mire jó az, hogy nappal végigmegy itt egy rendőrautó? – kérdezi a Lehel utcában egy bácsi. – Hát legfeljebb abbahagyják a pitykézést!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.