2017. december 17., vasárnap

SZOCIÁLIS TŰZIFA HELYETT GIGANTIKUS BÍRSÁG A KARÁCSONYFA ALÁ...

CIVILHETES
Szerző: hopihetanc.hu
2017.12.15.


Avagy: mi történik, ha a civil meghasonul a civilségével? - írja a hopihetanc.blog.hu.

Többször írtunk már blogunkon arról, hogy volt-nincs szociális tűzifa. Elméletileg van, gyakorlatilag azonban nincs. Nemcsak szociális tűzifa nincs, hanem úgy, egyáltalán. Ami volt, annak ára kiugrásszerű drágulást mutatott, azzal, hogy elkezdte az egeket verni, így nemcsak a szociálisan rászorulók számára vált elérhetetlenné, hanem azok számára is, akik még éppen, hogy a felszínen tudnak maradni.

Ekkor kitalálták, hogy a szociális tűzifa helyett szociális barna kőszenet adnak majd.

No, ez kiváló megoldás, annak, aki rendelkezik kazánnal és központi fűtéssel, mert a barnakőszén egyébként széteszi az összes egyéb tűzteret és tüzelőberendezést. Csakhogy, mint tudjuk: a szociálisan rászorulók nagy többsége nem központi fűtéses-kazános házban él, és nem is így tüzel.

Mi marad hát? A szociálisan rászoruló család dönthet úgy: csatlakozik a saját otthonában, évenként megfagyó többszáz honfitársunkhoz, vagy tüzel azzal amit talál.

És tüzelni fog azzal, amit talál. Ha az erdőt próbálja tisztítani - ha már a gazdája nem teszi meg, és a gaznak minősülő, lomb- és bokorhulladákot letöri (ha törni lehet, már eleve el van száradva, azaz: nincs benne élet, szóval nem árt azzal, ha az elhalt gallyalt hazaviszi fűteni), akkor a rendőr simán előállíthatja, és még szabadságvesztést is kiszabhatnak rá, mint "veszélyes bűnözőre"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.