2018. január 4., csütörtök

A CSÚCSÉRTELMISÉGIEK ÚJRA KIVONNÁK A POLITIKÁT A POLITIKÁBÓL

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.01.04.


V18 (Válasszunk! 2018) néven 11 többé-kevésbé csúcsértelmiségi állt elő, hogy megoldanák az ellenzék baját. Nem a jóindulatát szeretném megkérdőjelezni ezeknek az embereknek, de egy számot szeretnék a figyelmükbe ajánlani: 96 nap.

Ennyi nap van hátra a választásokig, ha a legkorábbi időpontra írja azt ki a Fidesz (na jó, Áder János). 96 nappal a választások előtt pedig előáll ez a 11 ember, és egyszerre beszélnek arról, hogy a választókat mozgósítanák, hogy segítenének közös programot írni az ellenzéknek, hogy megtalálnák a jó egyéni jelölteket, szükség van egy miniszterelnök-jelöltre, de nem tudják ki az, és hogy szívesen beszállnának egy árnyékkormányba is.

A szerdai sajtótájékoztatón persze kiderült, hogy ezek így mind igazak egyszerre, de ők maguk sem tudják mit akarnak. Az viszont amit eddig tudunk róluk, inkább árt, mint segít. Lehet, hogy nagy bejelentés helyett először inkább ki kéne találni, mit akarnak.

Hiszen már az is, hogy egyszerre mindent akarnak az urak és hölgyek, jól mutatja, hogy egyrészt tényleg segíteni akarnak, másrészt pedig lehet, hogy a szakmájukhoz értenek, de a politikához, és leginkább a politikai kampányoláshoz egyáltalán nem.

Balázs Péter volt EU-biztos például azt mondta az RTL Híradónak, azt szeretnék, ha a pártok felzárkóznának hozzájuk. De mihez? Egy bejelentéshez?

Szükség van egy közös miniszterelnök-jelöltre? Tényleg? És azt vajon hogyan akarnák elérni, hogy minden párt támogassa az ő jelöltjüket? Meg egyáltalán nem egy jelölt kéne előbb? Jelölt és politikai erő nélkül egy ilyet bedobni, nem többet árt mint használ a jelenlegi helyzetben?

96 nappal a választások előtt, 4 év nem-politikai cselekvés után előállni, és megmondani, itt vagyunk és mi mutatjuk a tuti frankót, nem tűnik a legjobb döntésnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.