2018. január 5., péntek

CSEKK A HAZÁÉRT

FACEBOOK
Szerző: BRUCK ANDRÁS
2018.01.03.



Ez a névre szóló csekk, amely ki tudja, hány címre ment el, se nem tarhálás, se nem pofátlanság, ahogy a különféle fórumokon olvasni, hanem a kontroll nélkülivé vált elme gátlástalansága. Na meg félelemkeltés és félelem egy időben. Nektek muszáj engedelmeskednetek, nekem meg muszáj tudnom, vajon még mindig lojálisak vagytok-e?

Egyszerre teszt és hűségnyilatkozat.


Szép, hosszú lista lehet, kár, hogy nem nyilvános. Tényleg, miért nem? Mióta szégyen a miniszterelnök elképzeléseit támogatni? Azt hittük, büszkeség. Csak tippelek, kik kaphattak ilyen hazafias csekket: Kokó, Ákos, Rákay Philip, Gundel Takács, Kerényi és Vidnyánszky… vajon Tilla is kapott? Elnézést, tudom, ő csak szórakoztat, és arra is szükség van, nem igaz? Stohl Buci? Bayer és Schmidt Mária biztos nem, az ő hűségük vitán felüli. És Németh Sándor az épp most kapott állami 750 millióért? Köves Slomó a kóser vágóhídért? Na és a kinevezésüket szolgalelkűséggel kiérdemelt rektorok? A megrendült pozíciójú, engedelmes társulatát angyalokról énekeltető színházigazgató? A miniszterelnöki évértékelők meghívottjai?


Irigylésre méltó emberek. Mi itt az aszfalton azon tipródunk, mennyit dugjunk az orvos zsebébe. De ők a Pártnak fognak adni! Néhányan talán fel is hívják majd egymást, hogy „te mennyit gondolsz, mennyi volna elég?”

Az érzékelhetően mind óvatosabbá váló Index szerint a Fidesz „közösségi finanszírozásba” kezdett. Micsoda szánalmasan hazug magyarázat. Csak nehogy legközelebb már ők is kapjanak ilyen csekket.

A csekkhez fűzött indoklás – a Soros kampány további finanszírozása – önmagában baljós jel, azt meg, hogy egy EU-ország miniszterelnöke képes ilyen alvilági módszerekhez nyúlni, nem lehet félelem és megrendülés nélkül tudomásul venni.

Mindennél rémisztőbb azonban maga a párt, a Fidesz, amelyben ilyesmi lehetséges, és amelyből ezek szerint teljesen hiányzik a kollektív visszatartó erő. Mindenben zöld utat adnak a pártelnöknek, miniszterelnöknek – és ennek az útnak nem lehet jó vége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.