2018. január 5., péntek

EL KELL VINNI AZ OPTIMIZMUST MAGYARORSZÁGRA - INTERJÚ SOMOGYI PÉTERREL

EURÓPAI ALTERNATÍVA PÁRT 
Szerző: hirextra.hu
2018.01.04.


Üde színfolt a pártok palettáján az Európai Alternatíva Párt,mely a külföldön dolgozó magyarokat és az ő családtagjaikat, barátaikat képviseli. A párt elnökével Somogyi Péterrel beszélgettünk Londonban.

Önök nem fogadnak el kampánypénzt a magyar államtól. Ez igencsak szokatlan. Miért nem?

Igen, mi vagyunk az egyetlen párt a bejegyzett 370 közül, aki nem fogad el állami kampánytámogatást. Ennek elsődleges oka, hogy nem hisszük azt, létezik ingyen ebéd. A Fidesz az állami pénzeket láthatóan sajátjaként kezeli és nyilvánvaló, hogy csak fideszes projektekre és személyeknek adnak pénzt évek óta. Számunkra elképzelhetetlen, hogy egy valódi ellenzékiséget képviselő pártot valaha is olyan pénzből támogassanak, amin rajta van a kezük.

A több, mint egy éve meghirdetett programpontunkat az elmúlt hetek eseményei is visszaigazolták, hiszen az Állami Számvevőszéken keresztül sorra vonja meg és veszi vissza Orbán az ellenzéktől a költségvetési támogatásokat különböző büntetések formájában. Mi közösségi finanszírozásból fogjuk pótolni a kieső pénzeket, nagyon bízunk az összefogás erejében.

Hogyan oldják meg a kampányfinanszírozást?

Közösségi gyűjtéssel, ami január hónapban kezdődik. Főként a külföldön élő 800 ezer magyarra számítunk - hiszen elsősorban őket és az őket hazaváró családtagjaikat, barátaikat képviseljük. Mi, a külföldön dolgozók évente több mint 1200 milliárd forintot utalunk haza. Ebből a pénzből a kampányra is kell, hogy jusson. A honlapunkon, Facebook oldalunkon természetesen most is elérhető a számlaszámunk.

A cél, hogy minden jelöltünk megfelelő anyagi háttérrel tudjon kampányolni.

Mi a párt legfőbb célja?

Hogy 2018-ban kormányváltás történjen. Célunk, hogy hazahozzuk végre az optimizmust. 

A külföldön élő magyarok nélkül elképzelhetetlen a kormányváltás, kell ez a 800 ezer ember ahhoz, hogy meglegyen a kormányváltó többség. Ezért az elmúlt másfél évben intenzív tárgyalásokat folytattunk a teljes ellenzéki összefogás érdekében a Londoni Ellenzéki Kerekasztalon keresztül. 

Sajnos az ellenzéki érdektelenség és megosztottság okán ez kudarcba fulladt. 

Mi, akik kénytelenek voltunk elhagyni a hazánkat, talán tisztábban látjuk, milyen súlyos gond az otthoni széthúzás - az ellenzéki pártok viselkedése jól mutatja ezt. Európa nyugati felén az összefogást tanultuk meg, s szeretnénk ezt a hazánkba is eljuttatni, elterjeszteni. 

A napokban sajnos újabb kezdeményezésünket söpörte le az asztalról a magyarországi ellenzék, így év végére eljutottunk odáig, hogy egyedül, de igen nagy lelkesedéssel futunk neki a 2018-as választásoknak. A 800 ezer kint élő magyar és az otthoni hozzátartozók, nagyon komoly, milliós tábort képeznek. 

Motivációnk egyértelmű: vissza szeretnénk térni egy normális, élhető országba. Ezért kell a kormányváltás.

Hogyan kampányolnak a képviselőjelöltjeik ? Külföldről?

...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése