2018. január 18., csütörtök

ELLEN-SORSOK HÁZA: LÁZÁR ÚJRA "ÜZENT" SCHMIDT MÁRIÁNAK

ZOOM
Szerző: GRIMM BALÁZS, SZILÁGYI RICHÁRD 
2018.01.18.


December végén aláírták azt a támogatási szerződést, amely a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújításának és az ott elhelyezett Együttélés Háza című kiállítás megvalósításának harmadik üteméről kötött a Miniszterelnökség (ME) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) – tudta meg lapunk.

A Zoom.hu által megismert dokumentum szerint a MAZSIHISZ 1 milliárd forint támogatást kért a projekt harmadik fázisának megvalósulásához, ehhez képest – az Emmi és az ME által biztosított forrásokból –, csaknem 2 milliárd forintot kapott.

Azt, hogy miért és miért pont ennyit – továbbá még néhány egyéb dolgot – kedden szintén megkérdeztük a Lázár János vezette tárcától, azonban ezekre a kérdésekre nem érkezett konkrét válasz. Arra azonban „tisztelettel felhívták” a figyelmünket, hogy a támogatási szerződés mellékleteiből a szakmai program egyértelműen értelmezhető. Alább erre tettünk kísérletet.

Rumbach utca: 3 fázis – 2,45 milliárd


A projekt első és második fázisa 2014. december 1-től 2017. december 31-ig tartott, a harmadik (némi átfedéssel, de ez állítólag szakmailag indokolt) tavaly november 1-től 2019. március 31-ig tart. (A negyedik, utolsó fázis 2019. szeptember 30-án fejeződik be.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.