2018. január 18., csütörtök

VAGY TOTÁLIS LUFI, VAGY AZ ÖTVENES ÉVEKET IDÉZŐ MEGFÉLEMLÍTÉS A STOP SOROS CSOMAG

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.01.17.


Ma délután jelentette be intézkedési csomagját a kormány a “Soros-szervezetek” ellen. Az egész csomag elég zavaros, lényegében minden eleme kérdéses jogi szempontból, és a csomagot bejelentő Pintér Sándor se nagyon igyekezett oszlatni a ködöt.

Megsarcolják, de kiket is?


Azok, akik külföldről kapnak pénzt, akár magánszemélytől, akár szervezettől, és az magasabb, mint a Magyarországról összeszedett pénz, a külföldről érkező összeg után illetéket kell majd fizetni. Ennek mértéke 25 százalék” – hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Ahogy az is, hogy ez csupán az illegális bevándorlást segítő civil szervezetekre vonatkozik. Ezeknek a szervezeteknek egyébként kötelező adatszolgáltatást kéne tenniük a bíróságok felé. Hogy miről, az nem pontosan derült ki, hiszen a civil szervezeteknek, kiemelten pedig a közhasznú szervezeteknek most is kell kötelezően adatot szolgáltatniuk az erre kijelölt szervezeteknek.

Arra a kérdésre, hogy ki dönti el, mely szervezet számít “illegális bevándorlást segítőnek”, egyrészt az volt a válasz, hogy az ügyészség, másrészt hogy önbevalláson alapszik ez a lista, harmadrészt pedig, kérdésre Pintér Sándor azt is elmondta, a Vöröskeresztre nem vonatkozik, mert nekik az alapszabályukba nincs benne, hogy az illegális bevándorlást támogatják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.