2018. január 9., kedd

ENNÉL TISZTÁBBAN MÉG SOSEM LÁTTA. HOGY HAZUDOTT A KORMÁNY A NYUGDÍJAK "MEGVÉDÉSÉRŐL"

HVG ONLINE
Szerző: DERCSÉNYI DÁVID
2018.01.09.


Miután Matolcsy György levezette, hogy az állam semmivel nem tartozik a magánnyugdíjpénztári tagoknak, az MNB egy jelentésében kiszúrt 2826 milliárd forintos tartozási tétel csak statisztika, "tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek", és akik kiléptek a magánnyugdíjpénztárból, azokra pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint akik sosem voltak tagok – nos ezután nézzünk rá újra erre a politikai szándéknyilatkozatra, amelyet nem más írt alá, mint Orbán Viktor, Kósa Lajos és Lázár János:

"garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát". Tehát ezt vessük össze a valósággal:

nincsenek egyéni számlák, az állam nem tartozik senkinek, nincs itt semmi látnivaló.

És még egy idézet a 2010-2014-es kormány oldalának tájékoztató oldalának egyik passzusából:

"Mi történik a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott megtakarításommal?"...

"Számlaegyenlegének nagyobb részét vissza fogják utalni az államnak, egyúttal jóvá fogják írni az Ön létrehozandó társadalombiztosítási egyéni számláján. Így az Ön magánnyugdíjpénztárban megszerzett jogait továbbra is nyilvántartják. Ha Ön a magánnyugdíjrendszerben maradásról nyilatkozik, az egyéni számláját továbbra is a magánnyugdíjpénztár fogja vezetni. Egyéni számláján a 2011. november 30-át követően szerzett jövedelem után fizetett tagdíjból származó összeget továbbra is jóvá fogják írni. Nyugdíjazásakor a magánnyugdíjpénztár az Ön egyéni számlaegyenlege alapján fogja megállapítani a nyugdíjszolgáltatást."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.