2018. január 9., kedd

HAMARABB SZABADULHATSZ A BANKTÓL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.01.19.


A hétvégétől már hat hónap után (korábban ez a duplája volt) díjmentesen szüntethető meg a bankszámla. Új előírás, hogy ilyen esetben a banknak csak a díj időarányos része jár, az elszámolással kapcsolatban pedig nem lehet felszámolni díjat, költséget.

A kártyásokat igen kedvezően érintő intézkedések (erről részletesen itt írtunk) mellett a hétvégén életbe lépő új pénzforgalmi törvény más változásokat is tartalmaz. A törvény talán legfontosabb új előírása, hogy 2018. január 13-ától az eddigi egy év helyett már hat hónap után díjmentesen szüntethető meg a bankszámla. Ez a módosítás örvendetes, de sokat azért nem lehet tőle várni. Már 2016 őszén hatályba léptek ugyanis a bankváltást jócskán megkönnyítő rendelkezések, de a tapasztalat szerint mégis egyre „hűségesebbek a banki ügyfelek.

A banki ügyintézők – írtuk meg néhány konkrét történetet is ismertetve korábban – úgy próbálhatják új számlacsomagra rábeszélni az érdeklődőket (vagy a váltáson nem gondolkodókat is), hogy csak a kedvezményes feltételekről, a számla fenntartásához kapcsolódó költségekről nem, vagy csak szépítve tájékoztatnak. A végül „ottfelejtett” bankszámlákból milliós tartozás is gyűlhet. Sokkal rosszabb is lehet azonban a helyzet, ha valaki havi takaróját számlahitellel is igyekszik nyújtani. Mint ugyanis a már hivatkozott felmérésben megállapították: a folyószámlahitel a gyakorlatban a röghöz kötés egyfajta eszközeként működik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.