2018. január 15., hétfő

HA ÉRDEKLI, HOGY MI VAN MAGYARORSZÁGON, OLVASSON MÁLTAI LAPOKAT!

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2018.01.15. 


Akit érdekel, hogy mi történik ma Magyarországon, annak nem a közmédiát, és nem is a Habony-Vajna-Mészáros trió sajtóbirodalmának valamelyik honi ékkövét kell olvasnia, hanem külföldi újságokat. A legjobb, ha máltai lapokat olvasunk, azokban mindig találunk valami érdekességet a hazai viszonyainkról.

Legutóbb Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyilatkozott a Times of Malta című újságnak. Az interjúból kiderül, hogy a magyar kormány nem olyan szőrösszívű, mint amilyennek látszik, és nem is olyan érzéketlen, mint amilyennek mutatja magát. Tavaly például Magyarország – Altusz Kristóf szíves közlése– befogadott 1300 menekültet.

A kormány tehát nem verte nagydobra az 1300 menekült befogadását, igaz, nem is tagadta. Amikor ez kitudódott, és az újságírók rákérdeztek, az illetékes nyilatkozók elismerték, hogy a hír igaz, de azt mondták, hogy ez az 1300 menekült nem az az 1294 menekült, akiket Brüsszel akar erőszakkal rásózni a magyarokra. A magyar kormány által befogadott 1300 menekültet a genfi konvenció alapján, kérelmük elbírálása után, emberiességi okokból fogadta be Magyarország.

Minderről azonban a magyar embereket nem értesítették. A hivatalos indoklás szerint nem azért nem értesítették a magyar embereket, mert el akarták titkolni előlük, hogy miközben milliárdokat költ a kormány a menekültek elleni uszításra, és Brüsszel elleni gyűlöletkeltésre, 1300 embert mégiscsak befogadtak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.