2018. január 15., hétfő

EGY BESZÉLŐ KRUMPLI KARMAI KÖZÉ KERÜLT MAGYARORSZÁG

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2018.01.15.


Ingyen nem lehet valaki ennyire hülye.

Kicsit nem figyeltünk oda, és úgy tűnik, egy beszélő krumplira az összetéveszthetőségig hasonlító ember jogot kapott arra, hogy eldöntse
- ki képviseli a magyar érdekeket,
- egy testület tagja elmehet-e saját bizottsági ülésére.

Szél Bernadett például nem mehet el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, amelynek tagja, mert Németh Szilárd megtiltotta neki. Illetve azt mondta, hogy

nincs kitiltva, de nem mehet be.

Ez a beszéd persze annyira zavaros, hogy Némethnél bonyolultabb életformák se tudnak rajta kiigazodni (több zöldség is intelligensebb nála), azonban annyi biztos: Némethnek senkit sincs joga onnan kitiltani.

A probléma egyrészt az, hogy egy tudatmódosítók nélkül is ennyire összefüggéstelenül beszélő, illetve gondolkodó ember hogyan tölthet be bármilyen komolyabb pozíciót a magyar közéletben (Németh a nemzetbiztonsági bizottság és egyszersmind a Fidesz mint párt alelnöke is).

A világos, hogy Némethnek súlyos gondjai vannak annak megértésével, hogy akadnak olyanok, akik másként gondolkodnak, pl. nem dőlnek be minden mesének.

Másrészt viszont, ennél is nagyobb probléma, hogy egyáltalán össze tervez ülni a nemzetbiztonsági bizottság, hogy megvitassa a Soros-tervet. Hogy

egy nem létező dolog, egy fikció, egy konteó
egyáltalán téma lehet a magyar parlament egyik bizottságának ülésén.

Mivel a Fideszben a józanabb arcok megvétózták, hogy a választási kampánnyal párhuzamosan egy újabb ún. nemzeti konzultációt tartsanak, azaz közpénzből finanszírozott kormánykampánnyal segítsék Orbán újraválasztását és kétharmadát, a kormánypártoknak nem maradt témájuk: minden kampány nélkül eltöltött nap azzal fenyeget, hogy elkezdődik a véres verejtékkel (és súlyos közpénzmilliárdokkal) egyben tartott szavazótáboruk lemorzsolódása.

Nekik kellenek olyan látszatesemények, amelyek elvben a valóságról, gyakorlatilag egy párhuzamos univerzumról szólnak, ahol a Soros-terv téma lehet, ahol gonosz (és a kiábrándult jobbikosoknak: lehetőleg zsidó) milliárdos migránsinvázióval próbálja elfoglalni az országot, a kontinenst, meg a világot, valamint az egész Naprendszert.

Hogy az egyszeri Fidesz-szavazó büszkén odavághassa kormánykritikus vitapartnerének a falusi kocsmában:

"hát már hogyne létezne Soros-terv, ha egyszer még a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozik vele"....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.