2018. január 8., hétfő

KARAFIÁTH: DUGULJON EL EZ A HÜLYE MADÁR - UNDORÍTÓ, HOGY MIT TÁLALNAK JÓ ÜGYKÉNT

24.HU - POSZT ITT
Szerző: KARAFIÁTH ORSOLYA
2018.01.07.


Orbán nagy levelező.

Imádtam már a decemberi sorait is, amiket a határon túli magyaroknak rótt, kérve támogatásukat. De legjobban a segélykérő írásaiért bomlok.

Miniszterelnökünk ugyanis imád segítséget kérni.

Emlékezzünk, ahogy annak idején a rezsicsökkentő küzdelemben is mily szívhez szólóan esdekelt. Megszólította azokat, akiket ő a legjobban szeret, akikért él, akikért ő és stábja éjt nappallá téve küszködik, hogy álljanak mellé a harcban. Abban a harcban, amit ő vív értünk, és ahol vannak olyan hálátlan szemetek, akik nem ismerik fel, hogy miattuk is feszül meg a kedves vezető és kedves apparátusa.

Egy olyan országban, ahol a legtöbbek gyomra összeszorul, ha hivatalos levél érkezik, öröm, hogy a legfőbb vezetőtől csak szép sorok érkeznek. Óvó, figyelmeztető irományok, melyekből azon felül, hogy emlékeztetnek, kitől függ jelenünk és szép jövőnk, arra nézvést kapunk megerősítést, hogy minden módon gondunk viseltetik.

Ezek a levelek megmutatják, milyen emberi ő, milyen humánus. Hogy

távol áll tőle a gőg, távol áll, hogy felettünk érezze magát.


Nincs meg a pásztor a nyáj nélkül. A pásztor egy közülünk, csak éppen azon képessége miatt, hogy jól tud terelni, kiválasztott lett, de tudja jól, hogy kell a nyáj támogató bégetése. Megmutatja, hogy számít a másik is.

Különösen ijesztő hát e gesztus bevetése. Mert nehéz megfogni aljasságát és kiszámítottságát.

Nehéz leleplezni, mekkora hazug szemétség az egész.

A propaganda mindig egyszerű, ha nem lenne az, nem működne. Észrevehették az illetékes lélekformálók, hogy a gyűlöletet fokozni ma már lehetetlen, megült szilárdan, összeforrt a szívekkel, nem fér több, nem kell több. Na de mit lehet tenni, amikor a félelmet és rettegést már nem érdemes tovább hajtani, attól tartván, hogy a visszájára fordul?

Hát, lehet építeni például a csapat-, pontosabban a csordaszellem terelő hatására és a gőgre. Jaj, hiszen ezen is túl vagyunk már rég. Olyan ez, mint amikor boldog az egész família, hogy a papagáj, Pityuka ki tudja mondani, hogy „dögölj meg”, de sokadjára már unalmas, fel sem tűnik senkinek, duguljon el ez a hülye madár...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.