2018. január 1., hétfő

MÁSNAPOS ÖN? 14 JÓ TANÁCS, AMIT SEMMIKÉP SE FOGADJON MEG

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÁRKAY TAMÁS
2018.01.01.


Dunát, de mit Dunát? Komplett Obirtiszjenyiszejt lehet rekeszteni a másnaposság elleni receptekből, ezeknek azonban van egy közös vonásuk: egyik sem hat, pláne hogy az ember pont azért másnapos, hogy összekeverje őket más receptekkel, amelyek ugyanúgy nem hatnak.
De még ha megérkezne is az egyetlen létező isteni megfejtés: hogyan mixelje össze a csodatévő elixírt a konyhapulton, amikor Ön a lakás másik sarkában fekszik kómában, elcsúszott Pókember-álarccal a fején, és valaki még egy halványkék műanyaglavórt is odacsempészett az Ön útjába? 
Megette a fene.
Ahogy a kriminológiában, úgy a lerészegedés tekintetében is érdemes hangsúlyt fektetni az úgynevezett megelőzésre – állítják. De érdemes?
1. Ne igyunk. 
Itt be kéne fejeznünk a cikket, tehát ugorgyunk.
2. Fogyasszunk felelősséggel.
Ilyet esetenként a toxikológia falán olvashatunk, amikor ugye, már minek, de még inkább sörös dobozok oldalán, vagyis azok intenek mértékletességre, akik tüstént lehúzhatnák a rolót, ha így tennénk. Biztos elhisszük egy árva szavukat is. 
3. Mielőtt nekiállnánk vedelni, együnk annyit, amennyi belénk fér, alaposan béleljük ki magunkat a jó öreg zsírral, az majd jól felszívja szeszt.
A gyomorgörcs és az eperoham mégis csak mennyivel polgáribb megoldás, mint a katzenjammer.
4. Mielőtt lefeküdnénk, igyunk meg rengeteg ásványvizet.
Sajnos ez sem működik, mert ájulás előtt az ember ritkán vet számot a sanyarú sorsával, megtorpanva egy pillanatra élete keresztútján okosan, hogy állj, állj, állj, mármostan pedig megiszok egy liter ásványvizet, Isten engem úgy segéljen, ámen. De különben is: minden van, csak éppen ásványvíz nincs speciel sehol, egy korty se. Mindezen túl köztudomású, hogy aki sok vizet iszik, annak béka nő a hasában. Tegyük a szívünket a kezünkre: kinek hiányzik a hasába egy békanő?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.