2018. január 5., péntek

MEGALAKULTAK, MEGBUKTATTÁK BOTKÁT, MEG IS SZŰNTEK

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2018.01.05.


Azt írja a Magyar Nemzet, hogy már meg is szűnt a Magyar Progresszív Mozgalom. A magyar politikatörténet egyik legrövidebb ideig működött “mozgalma” szeptember utolsó napjaiban bontott zászlót, de egyik tagja, Bodnár Zoltán a Hír TV-ben azt mondta, már meg is szűnt.

“A pártok gyakorlata és a történelem fölülírta azt a történetet” – nyilatkozta Bodnár
.

A Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő és a Zoom.hu hírportál tulajdonosa által alapított csoport azt a cél tűzte ki, hogy elősegítse az ellenzéki pártok összeboronálását és közös miniszterelnök-jelölt megtalálását. Jelenlegi tudásunk szerint ez a cél nem valósult meg maradéktalanul, hiszen bár az MSZP és a DK bejelentették, hogy koordinálnak az egyéni választókerületekben, a többi ellenzéki párt között nem született ilyen megállapodás, és hát közös miniszterelnök-jelölt sincs, a DK még az MSZP kormányfő-jelöltjét, Karácsony Gergelyt sem ismeri el saját jelöltjének.

Bodnár a Hír TV-ben azt mondta, már nem keresnek miniszterelnök-jelöltet, hiszen van több is. Persze volt több miniszterelnök-jelölt akkor is, amikor Tarjányiék színre léptek, de ők épp azt nyilatkozták, hogy egy közöset akarnak.

De hogy csak eddig tartott a nagy rezsimváltó elkötelezettség, az kiváló bizonyítéka annak, mi is volt ennek a kis kitérőnek a valódi célja: ahogy megalakulásukkor maguk is bejelentették, Botka László félreállítása.

Ez pedig, mint tudjuk, sikerült Tarjányiéknak. (Ugye, annak a Tarjányinak, aki saját bevallása szerint szoros munkakapcsolatban áll a Molnár Zsolt szocialista politikussal, akit még tavaly nyáron Botka árulónak, beépített fideszesnek nevezett.)

Szóval a nagy kormányváltó szólamok, a magasztos körítés mellett ennek az úgynevezett mozgalomnak annyira futotta, hogy megalakult, keltett egy kis felfordulást, félreállított egy miniszterelnök-jelöltet, aztán szépen hagyott csapot-papot és megszűnt. Teljes körű ellenzéki megállapodás nuku, közös miniszterelnök-jelölt nuku...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.