2018. február 6., kedd

A LEGTÖBB DOLOGBAN EGYETÉRTETTEK AZ ELLENZÉK JELÖLTJEI A BUDAKESZI VITAFÓRUMON, CSAK AZ ÖSSZEFOGÁSBAN NEM

MÉRCE 
Szerző: CSENGEL KARINA
2018.02.06.


A Közös Ország Mozgalom A Többség EREJE címmel szervez vitafórumokat az országgyűlési egyéni választókerületekben, ahol – ahogy azt jól működő demokráciákban szokás – nyilvános vitán mérettethetik meg magukat a politikusok, ütköztethetik érveiket és természetesen bemutathatják saját programjukat is.

Így a választókörzet jövőjével kapcsolatos intézkedéseiket közvetlenül a választókkal oszthatják meg, a közönségnek van lehetősége kérdéseket is feltenni. A vitafórumokon a helyi ügyek mellett szó esik az oktatás, az egészségügy és az alacsony bérek problémáiról is. A KOM jelenleg 15 választókörzetben végez kutatásokat, amelyben megmérik, kik a legeselyesebb képviselők, hogy a választók tájékozódhassak arról, hogyan érdemes hasznosítaniuk a szavazatukat.

A mai, Budakeszin megrendezett vitán Császárné Kollár Tímea (Jobbik), Tóth Zoltán (DK), Szél Bernadett (LMP), Szemző Áron (Momentum) vettek részt. Egyedül a Fideszes Csenger-Zalán Zsolt nem jelent meg. A legfontosabb szempontok szolidaritási hozzájárulással szembeni fellépés, az M0-s nyugati szektorának építése, a kerületre nehezedő urbanizációs nyomás, az Álomvölgy megvédése, illetve a robotizáció kérdései voltak.

Császárné Kollár Tímea, a Jobbik jelöltje szerint egy országgyűlési képviselő nem mindenen keresztülgázolva, a saját érdekeit képviseli, hanem egyensúlyban van a delegáló pártjával, de főleg a helyi lakosokkal. Minden témában határozottan támogatta az ellenzéki pártok összefogását, mert szerinte az ideológiák nem írhatják felül az igazságot. És bár elismeri, vannak ideológiai különbségek a jelöltek között, közös ügyekért nyugodtan megmozdulhatnak együtt. Szerinte “elég beteg világban élünk” amiatt, hogy az emberek ezt számon kérik rajtuk.

Szél Bernadett a tőle már megszokott rutinnal referált. Bemutatkozásában elmondta, azért kezdett el politizálni, mert akár jobbra, akár balra nézett, nem tetszett neki amit lát. Mind helyi, mind pedig országos szinten hagyományos zöld nézetek mentén érvelt, határozott elképzelései vannak Budakeszi természeti értékeinek megőrzésével, de az demokrácia rendberakásával kapcsolatban is. Ha kis közösségekről van szó, konzervatívak, ha munkáról van szó, védik a dogozókat, ha kisebbségekről van szó, liberálisok.

Tóth Zoltán, a DK jelöltjét főleg a gazdasági fejlődés, társadalmi szolidaritás foglalkoztatja. Parlamenti képviselőként fő szempont lenne számára a közlekedés fejlesztése egész Pest megyében, az oktatás és az orvosi ellátás lényeges javítása.

Szemző Áron, a Momentum jelöltje, korábban a Rézangyal partyarcaként sose gondolta volna, hogy politikával fog dolgozni. Szeretné a Momentum-generációt képviselni, foglalkoztatja a kivándorlás problémája, a fiatalság problémái, az elektromos autók támogatása, ám okozott pár kellemetlen pillanatot számára, hogy emellett elfelejtett felkészülni az adókkal, illetve a nyugdíjakkal kapcsolatban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.