2018. február 6., kedd

"ÖRÜLÖK NEKI, HOGY KINT SZÜLETTEK A GYEREKEK"

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Zsófi

2018.02.06.


A minap egy posztban már volt szó a külföldi szülési élményekről, Zsófi mai írása erre reakcióként született. Ő Ausztriában adott életet gyermekeinek, és élményei döntően pozitívak voltak.

„Én kint Ausztriában, Schladmingban szültem két gyermekemet. Maga a terhesgondozás is nagyon színvonalas volt, igaz, hogy a terhességem teljesen normális lefolyású volt, semmi extra nyűggel.

Első gyerekemmel osztrák nőgyógyászhoz jártam. Ő egy kicsit személytelen volt, sok mindent nem mondott el, amit így utólag visszagondolva kellett volna tudnom.

A másodikkal már egy magyar nőgyógyászhoz mentem, aki nagyon lelkiismeretes volt, mindig előre vett a vizsgalatok alkalmával (aztán lehet azért, mert magyar vagyok, sose derül ki :D).

Ő választott orvosom volt, viszont a Krankenkasse visszatérítette a kiadások 80%-át. Szülés után még be is jött megkérdezni, hogy vagyok. A szülés maga is egy abszolút pozitív élmény maradt, ami az ellátást és a gondozást illeti.

Az első szülésnél mondjuk hatalmas baby boom volt, így rengeteg szülő nő volt azon a heten.

Ami nagy negatívum volt (állítólag sok más kórházban ezt nem tapasztalták), hogy egész álló nap a rokonok, barátok ki-be járkáltak, tekintet nélkül arra, hogy az ember lánya épp hamvaiból kaparja össze magát, szoptat, pihenne. Kutya nem szólt rájuk, hogy ugyan hagyni kellene a kismamákat nyugton..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.