2018. február 15., csütörtök

AZ MEGVAN, HOGY MÁR KÉT ÉS FÉL ÉVE FOKOZOTT RENDŐRI FELÜGYELET ALATT VAN AZ ORSZÁG?

444.HU
Szerző: ALBERT ÁKOS
2018.02.15.


Január 31-én közleményt adott ki az országos rendőrfőkapitány, amelyben bejelentette, hogy öt hónapra fokozott ellenőrzést rendel el az országban, hogy így előzzék meg/derítsék fel/akadályozzák meg a jogsértő cselekményeket. Az erről szóló hírről beszámolt a média, nálunk is rengetegen olvasták.

A helyzet viszont az, hogy az ország már két és fél éve folyamatosan fokozott ellenőrzés alatt áll. A teljes ország, minden nap, minden percben.

Az országos rendőrfőkapitány először 2015 szeptemberében rendelt el fokozott ellenőrzést, a legnagyobb bevándorlási hullám közepén, épp akkor, amikor a kormány életbe léptette a bevándorlás miatti válsághelyzetet, és lezárták a határokat. A fokozott ellenőrzés elrendelésének azonban papíron semmi köze nincs a bevándorláshoz: egy olyan jogszabály alapján rendelték el, amely azelőtt is érvényben volt, és hivatalosan még csak nem is a migráció miatt rendelik el újra meg újra.

Az újra meg újrát pedig ebben az esetben tényleg szó szerint kell érteni: először még két hétre rendelték el, aztán egy hónapra, majd kettőre, majd négyre, többször is, aztán hipp-hopp, már itt is van 2018 eleje, amikor a rendőrfőkapitány már

rekord időre, 5 hónapra rendelte el az ellenőrzést. Zsinórban.

A gond csak az, hogy a fokozott ellenőrzés különleges állapotnak számít: arra találták ki, hogy rövid időre, jól behatárolt helyen alkalmazzák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.