2018. február 28., szerda

CÉLTALANUL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.02.27.


Nagyon sokan fintorognak, fanyalognak ha megemlíti valaki, hogy a hódmezővásárhelyi győzelem azért jöhetett létre, mert a győztes mögött faltól-falig összefogás jött létre, nevezetesen az összefogás kiterjedt a Jobbik szavazóira is.
Most számítsuk le olyan barátainkat, akik képesek felülemelkedni a matematika törvényein is, és azt hirdetik, hogy a negyvennél több a harminc, ha jól kihúzza magát, de ha nem több, hát szégyellje magát, és szorítkozzunk csak épeszű, de a szélsőjobbal való összefogástól zsigeri ellenszenvet érző barátainkra, akik egy ilyen szituáció beláthatatlan következményeitől tartanak.
Ők azok, akik elmondják, hogy milyennek ismerték meg a Jobbikot, igaz, azt nem teszik hozzá, hogy anno milyennek ismerték meg a Fideszt, oszt lám, mi lett belőle, de ezt talán a liberálisokról és a szocialistákról is elmondhatjuk.
Azt pedig, hogy a DK milyen lett, talán még megfogalmazni se könnyű....
El lehetne azon is töprenkedni, hogy a szavak és a tettek egysége mely pártoknál valósul meg, s melyek azok, melyek demokráciát kiáltva diktatúrát építenek, meg azon is, hogy némelyik demokratának csak az a demokrácia tetszik, melyben ő mondja meg a frankót.
De ez meddő dolog, hiszen a becsípődésekkel nem lehet mit kezdeni, aki a kommunistáktól akar rettegni, az ma is az MSZP- t szidja, jóllehet ha Marx látná, milyenek a mi szocialistáink, akkor sírvafakadna, merthogy egy vöröshagymában is több az osztályöntudat, mint a mai szocialistákban.
Természetesen az emberben benne él a kollektív múlt, és akinek felmenőit megölték a nácik, az soha nem fog bízni még abban sem, aki liberális létére az orra alatt kefebajuszt visel, nemhogy abban, aki szellemi állapotának következményeként rasszista vagy antiszemita szózatokkal szórakoztatja környezetét.

Ettől még a tény tény marad, a legszélesebb ellenzéki összefogáskell ahhoz, hogy a maffiát le tudjuk győzni, mert azt eddig már sikeresen elintéztük, hogy az államból viccet csináljanak, az eszközöket és erőforrásokat szinte teljesen maguk alá kotorják és megszállják a médiát.
Utóbbi felöltötte klasszikus formáját, ugyanis majd' minden modern eszköz a bűnbanda kezében van, a demokraták meg kiállhatnak a fórumra, ahogy a főtereket hívták az ókori Rómában, és érces hangon próbálhatják eljuttatni üzeneteiket a plebshez.
Hatékony...
De az is tény marad, hogy aki egész életében igényes volt politikai hovatartozására, annak nehéz lenyomni a torkán ezt a keserű falatot anélkül, hogy vissza ne öklendezné.
Egymásközt szólva, már a sajátjainktól is öklendeznie kell, ami bizony nagy kár.
Meg kell hát teremteni a feltételeket, melyek biztosítékot nyujtanak minden demokratának arram hogy nehogy csöbörből-vödörbe essék, és immáron napokkal a választások előtt ezen kellene dolgozni a diktatúraellenes ellenzéknek, ha már az elmúlt majd háromezer napban nem dolgoztak semmin...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.