2018. február 17., szombat

DANIEL NOLAN: RÁKÉNYSZERÍTETTEK ARRA, HOGY ÍGY KÉRJEK VÁLASZT A KÉRDÉSEIMRE

MÉRCE
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2018.02.16.


A Hír TV felvétele szerint kisebb botrány tört ki tegnap Lázár János parlamenti sajtótájékoztatóján, amikor egy angol újságíró, Daniel Nolan soron kívül megkapta a mikrofont az Mfor munkatársától, és kérdezni próbált Kovács Zoltán nemzetközi szóvivőtől. A felvételen látszik, hogy Kovács megtagadja a soron kívüli válaszadást, majd azzal fenyegeti meg Nolant, hogy kivezetteti az őrökkel. Arról kérdeztük a brit tudósítót, miért is döntött úgy hogy így próbál beszélni a magyar kormány szóvivőjével.

- A magyar médiában úgy jelentél meg, mint a Budapest Beacon újságírója, vagy aGuardian tudósítója. Valójában melyik az igaz?

Független, szabadúszó újságíró vagyok, aki sok szerkesztőségnek dolgozott már, így a fenti kettőnek is. Tegnap épp az Al Jazeera angol nyelvű adásának Listening Post című műsora számára készítettem egy anyagot, a riport e hónapban fog adásba kerülni.

Miért döntöttél úgy, hogy magadhoz ragadod a mikrofont a csütörtöki KormányInfón?

Kovács Zoltán kormányszóvivő két hete megtagadja az interjú-felkéréseimet. Az ő munkája az, hogy a külföldi tudósítókkal beszéljen. Mivel ő erre nem hajlandó ezért arra kényszerített, hogy én az én munkámat ilyen eszközökkel próbáljam végezni.
A válaszadás joga egy nagyon fontos újságírói gyakorlat amelyre mindig lehetőséget kell adnom.

Hogy érzel most az incidenssel kapcsolatban?
Nagyon örülök, hogy filmre vették, mi történt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.