2018. február 16., péntek

EMBEREK!

SZTÁRKLIKK
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2018.02.16.


...A Fidesz egyik fontos eszköze a nyelv, a saját maga által megerőszakolt, kifordított, visszájáról foltozott anyanyelvünk. Hogy tudniillik akik ide be akarnak jönni, azok MIGRÁNSOK. Legfeljebb humanoid lények a fideszes kommunikációban, szurtos-mocskos, gonosz élőlények, akik, akarom mondani, AMELYEK „rajzanak”, „csimpaszkodnak”, civilizálatlanok. Tehát nem emberek.

Ilyenkor pedig ezredszer is el kell mondani, hogy itt olyan emberekről van szó, akik az életüket mentve menekülnek. Ennek itt például azért van mobiltelefonja, mert valaha egy olyan élete is volt, ahol hozzád és hozzám hasonlóan SMS-ezett, felment a Facebookra, átküldte a szerelmének az üzenetet, lájkolta az unoka képét. Aztán szétbombázták a házát, megölték a családját, és nekirohant a világnak, hogy túléljen. És nem, hülyegyerek, ne böllenkedj, hogy mennyire jól ott tudnál otthon maradni, harcolni a helyében, nem tudnál. Mire pedig ideér, ezer kilométereket rohanva, embercsempész ladikon, zsúfolt kisbuszban fuldokolva, a maradék szeretteit szem elől tévesztve örökre, nos, hát például koszos. Ha előtte fizikus, belgyógyász vagy iskolaigazgató volt otthon, akkor is. És nem tud magyarul, micsoda meglepetés, ha te holnap Szíriában találnád magad, hogyan értetnéd meg magad a helyiekkel?

A Fidesz célja az, hogy mindezt ne gondold végig. Ne lásd a tengerbe fulladt csecsemőt, a megerőszakolt kislányt, az egymást ölelve hűtőkamionban meghalt családot. Ne embereket láss, hanem MIGRÁNSOKAT. Hogy ez kicsit nehezebb legyen, a cikk első felében a kormány propagandakiadványaiban megjelent szövegekben mindenhol kicseréltem a migránst arra, hogy ember.

Így olvasd, aztán így nézd. Emberek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.