2018. február 22., csütörtök

ENYHÉN SZÓLVA VAJNA-KÖZELI EMBER KAPHATJA, INDÍTHATJA EL AZ ÚJ ORSZÁGOS KERESKEDELMI RÁDIÓT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: ÁGOSTON ZOLTÁN
2018.02.21.



Hiánypótlás után a Bakai Mátyás tulajdonában lévő Hold Reklám Kft. pályázatát fogadta el keddi ülésén a Médiatanács az új országos kereskedelmi rádió frekvenciájára kiírt pályázaton. Az Class FM tulajdonosáét, az Advenio Zrt.-ét alaki hibára hivatkozva kizárták a versenyből, és mivel csak ketten indultak, minden valószínűség szerint a Hold Reklám indíthat el új országos kereskedelmi rádiót Magyarországon – írja a 24.hu.

A Médiatanács a pályázatot annak a Class FM-nek a frekvenciájára írta ki, amelyet 2016 novemberében némítottak el. Magyarországnak azóta nincs analóg frekvencián sugárzó országos kereskedelmi rádiója – a Class FM az interneten működik –, az pedig kérdéses, hogy mikor lehet újra, az Advenio ugyanis több pert is indított a frekvenciáért, amelytől megfosztották. Az országos kereskedelmi rádiót egyébként minden valószínűség szerint Pop FM-nek fogják hívni, a Hold Reklám legalábbis bejegyeztetett egy erre a névre épített logót tavaly novemberben.

Ami Bakai Mátyást illeti, ő a Hold Reklám tulajdonosa és ügyvezetője, tavaly októberig Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és médiatulajdonos mellett a társügyvezetője volt a Rádió 1-ben érdekelt Radio Plus Kft.-nek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.