2018. február 3., szombat

FELCSÚTON TÉNYLEG ÚGY ÉRZIK, RÁJUK MÁR A TÖRVÉNYEK SEM VONATKOZNAK - A PUSKÁS AKADÉMIA FITYISZT MUTATOTT A KÚRIA ÍTÉLETÉNEK - A RENDŐRSÉG VAJON MIT LÉP?

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: MAGYAR KRISZTIÁN
2018.02.03. 


Hosszas huzavona után a Kúria is arra kötelezte a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy adja ki az összes dokumentumot, amellyel igazolja, hogy mire költötték a klubhoz befolyó tao-pénzeket. Azért került a Kúria elé az ügy, mert a DK 2015-ös adatigénylésére nem volt hajlandó válaszolni az Orbán Viktor által alapított akadémia, hiszen szerintük nem közpénz az, amely a társasági-adókedvezmény jóvoltából befolyt hozzájuk. Akkor sem változtattak az álláspontjukon, amikor először a Székesfehérvári Törvényszék, majd a Fővárosi Ítélőtábla is úgy határozott, hogy márpedig ki kel adniuk az elszámolásokat.

A Kúria november közepén hozott ítélete azt jelentette, hogy nincs tovább, a Mészáros Lőrinc által vezetett akadémiának nyilvánosságra kell hoznia azt, hogy a 2013. január és 2015. november 26-a közötti időszakban beérkezett tao-forrásokat mire és hogyan költötték el. A döntés ellen már nem volt lehetőség fellebbezni, az ítélet írásos változatának kézhez vétele után 15 napjuk lett volna arra, hogy átadjanak mindent a Demokratikus Koalíciónak.

Mint megtudtuk: a Kúria a napokban arról tájékoztatta a DK ügyvédjét, hogy a Puskás Akadémia jogi képviselője január 5-én vette át az írásos ítéletet, így január 20-a lett volna az utolsó dátum, hogy kiadjanak minden dokumentumot. Azzal, hogy ezt nem tették meg, vállalták, hogy törvényt sértenek, amely annak fényében, hogy az ország miniszterelnöke aktív szerepet vállal az akadémia életében – olykor mintha a sajátjának is érezné –, különösen furcsa.

„Mivel az akadémia ügyvédje nem válaszol semmilyen megkeresésünkre, a napokban megkérdeztük a Kúriától, hogy Mészáros Lőrincék mikor kapták kézhez a levelet. Ekkor derült ki, hogy már január 5-én az akadémia ügyvédjénél ott volt az írásos ítélet” – tudtuk meg Földi Judittól. A DK elnökségi tagja azt a magyarnarancs.hu-nak már korábban elmondta, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól januárban írásban kérték, hogy indítsák újra azt az eljárást, amelyet a párt ügyvédje azért kezdeményezett, mert a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a másodfokú ítélet után sem adta át az adatokat. Ekkor a nyomozást azért függesztette fel a rendőrség, mert Mészáros Lőrincék a Kúriához fordultak. „Néhány napja érdeklődtünk a rendőrségen, hogyan áll a nyomozás, kérjünk-e külön végrehajtást a Puskás Akadémia ellen. Egészen addig készségesek voltak velünk, amíg ki nem derült, milyen ügy felől érdeklődünk, ezt követően a kapitányság munkatársa hangnemet váltott, és azt közölte, majd akkor válaszolnak, ha írásban kérdezünk” – mondta Földi Judit..
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.