2018. február 8., csütörtök

IVÁNYI GÁBOR: MÉG AZ IS LEHETSÉGES, HOGY AZ ALACSONYABB RANGÚ PAPOK KÖZÖTT IS JÓCSKÁN AKAD ELLENZÉKI...

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: PÁLMAI TAMÁS
2018.02.08. 


Kéz kezet mos állapot, olyan, ami ellen a 90-es évek elején még Orbán Viktor is lázadt, de hol van ez ma már? Áttételesen ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket boncolgat Iványi Gábor lelkész.

A templom nem polgári kör


Egyházi és kormánypárti vezetők újabb egymásra találásának tanúi lehetünk a hódmezővásárhelyi időközi választás előtt is, ahol még a helyi plébános is az egyházközösség világi elnöke ellen hergeli a híveket – utóbbi, Márki- Zay Péter ugyanis nem fideszesként indul.

Pénzzel sok mindent elért már a jelenlegi kormánypárt az egyházaknál, ahol az ellenvélemények meglehetősen halkan szólnak, kibeszélni nem tanácsos.

A vallás és a politika kapcsolatáról a Vasárnapi Hírekben jelent meg egy átfogó összeállítás. Ebből Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnök-lelkésze által megfogalmazottakat osztjuk meg olvasóinkkal.

Iványi meggyőződése, nincs szükség arra, hogy polgári körré váljon a templom, ahová jóérzésű ember nem teszi be a lábát:

” Ebben a fertőzött légkörben, amelyben hiányzik a tiszta beszéd, a templomoknak olyan helyeknek kellene lenniük, ahol az emberek nem egyszerűen csak a személyes erkölcsi kérdéseik, hitéletük ügyeiben, hanem a világban zajló eseményekkel kapcsolatban is várnak valamilyen tanítást. A fennálló rezsim kiszolgálása viszont nem tartozik bele ebbe a körbe”

Iványi szerint elfogadhatatlan, ha kiáll egy papa és aktívan kampányol valaki ellen, aki ráadásul az egyházközösség világi vezetője, pusztán azért, mert nem annak a pártnak a zászlaja alatt indul, amelyik most: „mindenre rátehénkedve, a médiumokat megszállva, másokat tönkretéve politizál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.